Malzemeler
keki:
5 yumurta
200g seker
150g un
1-2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Sekerlen yumurtalar iyice cirpilir icine diger malzemeler katilir cirpilir 26 cm'lik kelepceli kaliba bosaltilir. Öceden 180 derece isitilmis firinda kek pisirilir.
Kek sogutulur 3'e bölünür.
500g cilek yikanir temizlenir 10 tanesi bir kenara ayrilir. Geri kalani ince ince dogranir.
Dogranmis cileklerin üzerine 1-2 yemek kasigi pudrasekeri katilir karistirilir.
800 ml Schlagsahne (sivi krema)
200 g Creme fraiche
6 paket vanilya
4 paket Sahnefest (krema sertlestirici)
Önce sivikrema, vanilya ve kremasertlestiriciler bir kaba alinir mikserlen biraz koyulasana kadar cirpilir.
Biraz koyulastikdan sonra icine Creme fraiche katilir biraz daha cirpilir. Creme fraiche bulamazsaniz yerine bir kutu daha krema ekleyin öylede olur.
Dösenisi:
1. 1.kek (pandispanya)
2. kekin ustune cilekler dizilir
3. Cileklerin üzerine kremadan sürulür, biraz cikolata rendesi serpilir
4. 2.kek (pandispanya)
5. yine krema sürülür, biraz cikolata rendesi serpilir
6. 3.kek (pandispanya)
7. geri kalan cileklerde ince ince dograniz birazcik pudrasekeri üzerleri ekilir bir catallan cilekler ezilir.
pastanin üzerine ve kenarlarina cilekli krema sürülür.
Kenarlari duzlenir.
5 yumurta
200g seker
150g un
1-2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Sekerlen yumurtalar iyice cirpilir icine diger malzemeler katilir cirpilir 26 cm'lik kelepceli kaliba bosaltilir. Öceden 180 derece isitilmis firinda kek pisirilir.
Kek sogutulur 3'e bölünür.
500g cilek yikanir temizlenir 10 tanesi bir kenara ayrilir. Geri kalani ince ince dogranir.
Dogranmis cileklerin üzerine 1-2 yemek kasigi pudrasekeri katilir karistirilir.
800 ml Schlagsahne (sivi krema)
200 g Creme fraiche
6 paket vanilya
4 paket Sahnefest (krema sertlestirici)
Önce sivikrema, vanilya ve kremasertlestiriciler bir kaba alinir mikserlen biraz koyulasana kadar cirpilir.
Biraz koyulastikdan sonra icine Creme fraiche katilir biraz daha cirpilir. Creme fraiche bulamazsaniz yerine bir kutu daha krema ekleyin öylede olur.
Dösenisi:
1. 1.kek (pandispanya)
2. kekin ustune cilekler dizilir
3. Cileklerin üzerine kremadan sürulür, biraz cikolata rendesi serpilir
4. 2.kek (pandispanya)
5. yine krema sürülür, biraz cikolata rendesi serpilir
6. 3.kek (pandispanya)
7. geri kalan cileklerde ince ince dograniz birazcik pudrasekeri üzerleri ekilir bir catallan cilekler ezilir.
pastanin üzerine ve kenarlarina cilekli krema sürülür.
Kenarlari duzlenir.
eline sağlık nefis pasta olmuş
YanıtlaSilsevgilerimle..
FOARTE BUN
YanıtlaSilFELICITARI
MARI
yine cok guzel olmus,elinize saglik
YanıtlaSilImmm lezzet dolu bir pasta olmuş. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Ellerine sağlık şık ve lezzetli bir pasta olmuş sevgiler...
YanıtlaSilCilekler cikti artik, insallah bol bol paylasacagiz cilekli tarifleri... Sevgilerimle, ellerine saglik canim benim.,..
YanıtlaSilEllerinize saglik nefis olmus pastaniz
YanıtlaSilsevgiler
Nefis görünüyorlar elinize sağlık.
YanıtlaSilçilekli pasta sevmeyen yoktur:)
YanıtlaSilellerine sağlık
Nefis bir pasta ellerinize sağlık, harika görünüyor..
YanıtlaSiltazelerı cıksada yapsak gercı brkleme gerek yok artık her mevsım var
YanıtlaSil