19 Mart 2011 Cumartesi

SODALI BÖREK...

115.Tarifimiz

Canoya sabah sabah börek yapmis bizlere hmmmm herkes sadece bir dilim alsin lütfen:)

Arkadasim ellerine saglik coook tsk.ler

Arkadasimin bloguna gitmek icin buyrun tiklayin canoya

Malzemeler:
6 adet yufka
yarım kilo tuzsuz lor yada yağsız peynir
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayır)
1 küçük şişe soda (madensuyu - 20 cl)
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı:
Maydanozun saplarını temizleyip. Peynir rendesi yada lor ile karıştırın. İçine damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin.
Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın
Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın. (tuz ilave etmeyin)
İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin. Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslayın. İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin. Onunda üzerini sütlü harç ile ıslayın.
Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın.
Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin.
Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın.
Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin.ve üzerini kaşıkla ıslayın.
En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin.
Kıyılarını tepsiye güzelce yerleştirin. Sütlü harç ile ıslayın.
En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin.
Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin.
Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün.
Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün.
Buz dolabında en az 6-8 saat bekletin.
Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun...

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo