19 Mart 2011 Cumartesi

ETİMEKLİ PROFİTEROL PASTASI

116.Tarifimiz

Hmmm cok da lezzetli görünen bir pastamiz geldi. Ellerine saglik naliya cim , cok tsk.ediyorum

Arkadasimin bloguna gitmek isteyenler tiklasin naliya

MALZEMELER:
1 kğ. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket tuzsuz etimek
1 paket çikolata sos
1 paket krem şanti
2 adet muz
Çikolata sos için: 2 su bardağı süt
Krem şanti için: yarım su bardağı süt
Süsleme için: ceviz ve hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Süt, şeker ve unu tencereye alıp; pişirin.
Biraz soğuyunca yağını ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
Krem şantiyi yarım bardak sütle çırpın ve pişen muhallebiye ekleyin.
Etimekleri iri iri parçalayıp, onuda muhallebiye ekleyin.
Çember kalıbın etrafına 2 sıra dilimlenmiş muz dizin.
Kalıba karışımı boşaltın.
Çikolata sosu 2 bardak sütle pişirin.
Biraz ılınınca muhallebinin üzerine sosu yayın.
Üzerini ceviz ve hindistan ceviziyle süsleyin.
Buzdolabında 4 - 5 saat bekletin.
Hepinize çok teşekkürler.
Afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo