19 Mart 2011 Cumartesi

Recelli ay kurabiyesi

113.Tarifimiz

Bunuda ben yaptim dün ama makineden bilgisayara eklemem baya bir zor oldu:( benimde ellerime saglik dim bari:)) banada tsk.etsemmi:) arada kendinide ödüllendirmen gerekiyormusya ondan yani:) ben yapiyorumda inanin tavsiyede ederim arada söyle kendime bir demet cicek aliyorum vazoma koyup bakiyorum:), herneyse fazla uzatmim daha sirada diger tarifimde var onuda ekleyebilirsem bir tsk.

hak ederim belki:)

MALZEMELER:
Hamur İçin:
•250 gr margarin(oda ısısında yumuşak olacak)
•1 su bardağı yoğurt,1 çay bardağı pudra şekeri veya toz şeker
•yarım su bardağı sıvıyağ
•1 pkt kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

isterseniz recel istersenizde elmali yapabilirsiniz

Yapilisi:

malzemelerle hamurunuzu yogurun biraz beklettikten sonra fincan tabagi büyüklügünde hamurlarinizi acin ve resimde gösterdigim sekilde kesin, icine recel sürüp dolayin.önceden isitilmis firinda kizaranakadar pisirin. üzerine putra sekeri serpin

1 yorum:

  1. selam canım:)
    ellerine sağlık şekil harika olmuş ben reçelin aradan sızıp gelişine bayıldım:)ooofffff of:)))
    Sende benim gibi arada kendini şımartanlardanmışsın hehehe:) bazen bizde kankamla ikimiz birbirimize çiçek alıp birbirimizi şımartırız bakar dururuz günlerce ama ya gül ve papatya karışımı yada lilyum alırız başka da olmaz haaaa:D
    afiyetle kal şımarık arkadaşım:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo