128.Tarifimiz
Bende ilkez görüyorum kurufasulyeyle pasta ama arkadasin dedigi gibi kestane tadi oluyorsa denemeye deger:), neler cikiyor günden güne ya:) .
Arkadarim ellerine saglik cok tsk.ediyorum tarif icin.
Arkadasimin bloguna gitmek icin tikla: sedosca
MALZEMELER
- 3 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 2 SU BARDAĞI KURU FASÜYE
- 1 PAKET KABARTMA TOZU VE VANİLYA
- ÜST SOSU İÇİN
- 2,5 SU BARDAĞI SÜT
- 3 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 YUMURTA
- 3 YEMEK KAŞIĞI KAKO
- 50 GR MARGARİN
- 1 PAKET VANİLYA
- ÜSTÜ SÜSLEMEK İÇİN;
- KREM ŞANTİ&SÜT
- YAPILIŞI
- 1.fasülyeyi 1 gece önceden suya koyun ertesi gün haşlayın yanlız dağılana dek haşlamayın biraz diri kalsın.rondoda çekin
- 2.yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın.üzerine fasülye kabartma tozu valiyayı ekleyip az karıştırıp yağlanıp unlanmış tepsiye veya kalıba dökün.önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 3.sosu için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp orta ateşde karıştırarak fokurdayana dek pişirin.margarin ve vanilyasınıda ekleyip altını kapatın. 4.pişip ılınan kekin üzerine sosu dökün.çırpılmış kremşantiyle süsleyip buzdolabında dinlendirin afiyet olsun
0 yorum: