10 Mart 2011 Perşembe

KREMALI-LOKUMLU KURABİYE

21.Tarifimiz

Yine hic yemedigim denemedigim bir tarif geldi . Nerden gelir bunca sey insanlarin aklina demeden edemiyorum :) ,kurabiye ile lokum ikiside bence cok yakisirda, gercekten denemek gerekiyor:) ellerine saglik arkadasim paylastigin icinde coook tsk.ler . Bu güzel tarifi paylasan arkadasimin blogunada mutlaka ugrayin Tıkla

Malzemeler:

  • 125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 kutu krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • aldığı kadar un
  • 250 gr. fındıklı lokum (yoksa sade)
  • Üzeri için de pudra şekeri

Yapılışı:

Tereyağı,krema,pudra şekeri ve unla kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. Lokumları da 4 parçaya bölüyoruz. Bekleme süresi bitince tezgahın üzerinde hamuru merdaneyle 1-2 cm. kalınlığında açıyoruz. Büyük bir çay bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz. Ortalarına lokum koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. (Kenarlarının açılmaması için güzel kapatılmalı) 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzerleri çok az pembeleşecek kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerlerine tel süzgeç ile pudra şekeri serpiyoruz. Lokumlu kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo