21 Mart 2011 Pazartesi

Kabak Tatlısı

132.Tarifimiz

Sirada kabak tatlimiz var bende cok seiyorum bu tatliyi ama ben daha degisik yapiyorum, bu tarifide denicem :)

Arkadasim pinara cok tsk.ediyorum ellerine saglik.

Arkadasimin bloguna ugramak icin tiklayin pinarabdullah

Kabağı kabuklarından ayırıp iyice doğradıktan sonra bir güzel yıkarım. Yıkadıktan şöyle sulu sulu yıkadığım yerden alıp tencereye koyuyorum. Üzerini örtünceye kadar şeker ilave ediyorum. Hemen hemen kabağın yarısı kadar. Kapağını kapatıp iyice pişiriyorum. Sonra da bir borcama alıp 15-20 dakika da fırında pişiriyorum. Soğuyunca servis tabağına alınıp bol ceviz serpilerek ikram edilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo