19 Mart 2011 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KURABİYE

122. Tarifimiz

Bugun kurabiyelerimiz cok var her biri birinden güzel , su güzellige bakin :) arkadasim cok tsk.ediyorum ellerine saglik.

Arkadasimizin bloguna ziyaret etmek isteyenler buyursunlar handanistan

Malzemeler

  • 1 kahve fincanı kakao
  • 2 yumurta ( 1 yumurta akı hamuruna)
  • 250 gr margarin
  • 2 fincan pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • İÇ MALZEMELER
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta akı
  • ÜST SÜSLEME İÇİN MALZEMELER
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı suve süt karışımı

Hazırlanışı

  • İç malzemesi karıştırırlarak hazır hale getirilir. Yumuşak bir hamur elde edilir, hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alınarak elle yuvarlak açılır ve iyice inceltilir. Dolgu malzemesinden bir kaşık konur dikkatlice kapatılıp yuvarlak şekil verilir tepsiye dizilir. Önceden iyice ısıtılmış fırında pişirilir. Üst süsleme malzemesi önce kuru olanlar karıştırılır daha sonra likit malzeme eklenerek kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyeler soğutulduktan sonra bu sosla süslenir. AFİYET OLSUN :)

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo