12 Mart 2011 Cumartesi

Ağzı Açık Poğaça

54.Tarifimiz

Misafirim geldi böyle hazir pogacam olsaydi cok iyi olacakti:) sadece bir pasta yapabildim aceledin:)

arkadasima bu lezzetli pogacalar icin cok tsk, ediyorum beni yalin birakmayan tüm arkadaslara cok cok tsk.ler .Arkadasimin blogu icin Tıkla

Hamuru için:
200 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

(arzu edilirse mahlepsiz de yapılabilir. Bende mahlepsiz yaptım.)


İç malzemesi:
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta (akını ve sarısını ayırın)
Karabiber

Hazırlanışı:

Margarin ya da tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta sarısı, mahlep ve tuzu karıştıralım. Kabartma tozu ve unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini nemli bir bezle örterek, 10 dakika dinlendirelim. Diğer tarafta içi için, beyaz peyniri rendeleyip, içine ince kıyılmış maydanoz, yumurta akı ve karabiber katıp, karıştıralım. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparalım. Bezeyi avuç içinde açıp, içine iç harçtan koyun ve ortası hafif açık kalacak şekilde kapatın.

Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Afiyet Bal Şeker Kaymak Olsun.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo