16 Ocak 2011 Pazar

Kelebek pasta

Kizkardesim yaptigi bu güzel pastayi sizlerlede paylasmak istedigi icin kendisine cok tsk.ediyorum tabiki yapim asamasinida resimleseydi daha iyi olacakti:))) simdilik kabul ediyoruz ama bidaha olmasin:))

Malzemeler

Kek icin:

5 Yumurta
200g seker
160g Un
1 Paket Vanilyasekeri
1 Paket Kabartmatozu


Kremasi icin:

(1200g) 6 Schlagsahe (Sivi krema)
6 Sahnefest (Krema sertlestirici)
Biraz toz seker
ve 1 kavanoz visne (istege göre baska meyve veya sade de yapila bilir)

Kremanin yapilisi:
Schlagsahne, sahnefest ve biraz seker (bir avuc ici kadar) ben göz karari yapiyorum bir kaba alinir mikserlen koyulasana kadar cirpilir. Sonra üzeri kapatilip buzdolabinda bekletirilir.



Yapilisi:

Yumurta seker ve vanilyasekeri iyice mikserle cirpiyoruz, icine diger mazemelere ekliyoruz, hepsi iyice karistiktan sonra hazirladigimiz 26 lik kaliba döküyoruz.
(Bu arada ben bu pastayi normal yaspasta keki gibi yaptim, isteyen baska bir kek tarifiylede deneye bilir.) Önceden isitilmis 180°C firinda kekimizi pisiriyoruz.

Kekimiz pistikten sonra sogumaya birakilir, sogudukdan sonra 3 kat kesilir ve birde tam ortadan kesilir. Kekleri üce böldügümüz icin en alt daki kek den basliyoruz, kekleri yan ceviriyoruz ve yuvarlak olan kisimlar bir araya geliyor (resimdeki gibi). Istedimiz sekilde ve büyüklükte yanlardan birazcik kesip kelebek sekli veriyoruz. Hazirladigimiz Schlagsahneyi üzerine sürüyoruz ve eklemek istedimiz meyveden ekliyoruz, bu sekilde üc bölümüde tamamliyoruz. Yanliz kenarlari güzel durmasi icin Schlagsahneden baya bir sürmemiz gerekiyor. En üst bölümde Schlagsahneyi güzelce yayiyoruz, istege göre süsleyip sekilendiriyouz.

1 gün buzdolabinda beklete bilirseniz daha güzel olur, benim buzdolabima sigmadigi icin sabah yaptim aksama afiyetle yedik. :-)

3 yorum:

  1. Canim ellerine saglik nefis görünüyor.gülcan akbas

    YanıtlaSil
  2. slm cok güzel olmus , ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  3. slmmmmmmmmmm ben geldimmmmmmmmmm ablacim cok güzel olmus ya bu kardesinin ellerine saglik:)

    gülay

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo