11 Kasım 2010 Perşembe

Altin Tatlisi


Kermese yaptigimiz tatlimiz
Malzemeler
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • Yarım paket margarin ,
  • 1 yumurta( akı hamura, sarısı üstüne),
  • 3 kaşık yoğurt,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • Bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı
  • İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
  • Hamur için olan malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamına getirin.
  • hamuru ikiye bölün merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın
  • çay bardağı ile kesip fırın tepsisine dizin.
  • Tekrar açıp çay bardağı ile kesin ama bu sefer kesilen hamuru su şişesi kapağı ile tekrar kesin bir halka oluşacak bunu kestiğiniz ilk hamurların üstüne koyun.
  • Ortalarına ceviz veya fındık koyun.
  • Hafif bir şekilde yumurta sarısı sürüp 200 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Altın tatlisini fırından çıkıp ilk ısısı çıkınca soğuk şerbeti üstüne dökün.
  • 2 saat sonra servise hazır.
Bu tarifi nefisyemektarifleri.com den aldim

1 yorum:

  1. http://belguzar anne.blogspot.com14 Kasım 2010 07:45

    merhaba canım oncelıkle hayırlı bayramlar dılıyorum pasta super görunuyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo