13 Eylül 2010 Pazartesi

kremali Mantarli Tavuk



Ellerine saglik Lazkizi tarif icin tsk.ler ben mantari cok severim tavuklada cok yakisiyor

Malzemeler:

2 adet Tavuk gögsü
200 gram Mantar
1 adet Sogan
2 yemek kasigi Tereyagi
1 yemek kasigi Un
1/2 bardak Krema (sahne) - yoksa Süt de olur
3-4 yemek kasigi Su
3 kahve kasigi sebzeli tatlandirici (Gemüse Brühe)
veya 2 yemek kasigi soya sosu


Yapilisi:

1 adet sogani ince dilimleyin. Bir tavanin icine 2 yemek kasigi tereyagi ekleyin ve eritin.
Dilimlediginiz soganlari tavanin icine atin ve altin sarisi renk alana kadar soteleyin.
2 adet tavuk gögsü ve 200 gram mantari ince dilimleyin ( ben mantari sevmedigim icin özellikle cok ince dilimledim,
böylece mantar agza geldiginde fark edilmiyor).
Soganlarin rengi sararinca dilimlediginiz tavuklari tavaya ekleyin ve tavuklar beyazlasincaya kadar soteleyin.
Tavuklar sotelenince dilimlediginiz mantarlari tavuklarin üzerine ekleyin.
Üzerine 1 tatli kasigi un, sebzeli tatlandirici, 3-4 yemek kasigi su ve yarim bardak kremayida üzerine ilave edin, yaklasik 10 dakika pisirip altini kapatin.

Istege göre bu sekilde istege görede Pilavin üzerinde servis yapa bilirsiniz (benim yaptigim gibi).
Afiyet olsun!

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo