13 Eylül 2010 Pazartesi

Kitir Baklava



Offff gelde simdi baklava canimiz istemesin:))) Havvacigim resimlerini yayinladim ama en yakin zamanda baklavamida isterim:))

hamuru
2 yumurta
1 cay bardagindan iki parmak eksik siviyag gerisini sütlen tamamlayin
1 cay bardagi süt
1 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi yogurt
1 paket kabartmatozu
aldigi kadar un

nisasta (acmak icin)

Önce sivi malzemeler yogurma kabina alinir cirpilir, sonra geri kalan malzemeler eklenir orta sertlikte bir hamur yogrulur. Hamur yarim saat dinlendirilir.

Bu arada bizde serbetini hazirliyoruz. Bu ölcülerlen büyük tepsiye göre oluyor.

800 g seker
650 ml su
1-2 yemek kasigi limonsuyu

Sekerlen su 5 dk harli ateste kaynatilir biraz limonsuyu eklenir ocagin alti kapatilir. Serbet sogumaya birakilir. Eger kücük tepside yapicaksaniz baklavayi 650 g sekerlen 500 ml su yeterli oluyor.

Baklava hamuru alti esit parcaya bölünür. Her parca uzun rulo sekline getirilir. Her ruloda esit on parcaya ayrilir (bicaklan kesilir).
Bu sekilde hamurumuzdan 60 beze cikartmis oluyoruz. Bezeleri yuvarlamaniza gerek yok.
Bezelerin hepsi nisastaya bolca bulanir. Sonra her beze Fincan tabagi büyüklügünde acilir. 15 beze üst üste aralarina nisasta serpilerek dizilir.
Sonra 15'li bezeleri servis tabagi büyüklügünde aciyoruz. 4 dünüde ayni sekilde aciyoruz, böyle yapinca büyültmesi daha kolay oluyor.
Bu islemden sonra acabildigimiz kadar ince aciyoruz baklava hamurlarimizi.
Önce hamurumuzun birini seriyoruz tepsiye. üstüne bolca ceviz serpiyoruz, Üstüne diger hamuru seriyoruz....
Bu sekilde baklavamizi dösüyoruz.


Bir bucuk- iki paket arasi tereyagimizi iyice eritiyoruz yagin kokusu cikana kadar. Üzerinden köpükleri atiyoruz yoksa baklavanin üstünde yanarlar cirkin bir görüntü olur. ( Gram olarak belirtmiyorum yagi gözünüz korkmasin diye :) ama yagsiz yapinca baklava güzel olmaz)
Önce baklavamizi istedigimiz sekilde kesiyoruz, üstüne erittigimiz yagi gezdiriyoruz. Önceden isitilmis firinda 180 derecede baklavamiz kizarana kadar pisiriyoruz.
Firindan cikarttiktan sonra 20 dk kadar bekletip, serbetle bulusturuyoruz baklavamizi.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo