13 Eylül 2010 Pazartesi

Daginik Pasta (Zupf Kuchen)



Bu pastayi orta okulda ilk defa yapmistik Ögretmenimizle beraber ve hala cok severek yaptigim vede cokda beyenerek yedigimiz bir pastadir

Malzemeler:

Hamuru icin

400g un ,200g seker, 200g margarin, 1 yumurta, 1p.kabartma tozu, 40g pasta kakaosu

malzemeleri karistirin kurabiye hamuru kivaminda olsun elinize yapismasin gerekirse un ilave edin, hamuru ikiye ayirin ve bir bolmünü sogumasi icin buzdolabina koyun. Diyer bölümünü 1. resimde oldugu gibi kalibimizin alt kismina vede kenarlarina gelecek sekilde doldurun. ic malzemeyi hazirlayin

ic malzeme:

500g yagsiz labnepeyniri (Margaquark) 1p.vanilya sekeri, 200g seker, 200g margarin, 1p.vanilya puding, 1 yumurta

Malzemelerin hepsini iyicene cirpin ve hazirlamis oldugunuz hamurun icine dökün resim 2 de oldugu gibi

buz dolabina ayirdigimiz hamurumuzu cikararim ve parmaklarimizla koparip rasgele üzerine atalim 3. resimde oldugu gibi. 4. resimde oldugu gibide heryerini kapatmaya calisalim.

150-160derecede önceden isitilmis firinimizda 60dk pisirelim 5. resim pismis hali

60 dakka sonra bakdiginizda ici pismemis gelebilir size ama soguyunca pismis oldugunu anlarsiniz sakin tam sogumadan kesmeyin kekinizin yoksa dagilir .sogumasi icin birgün bekletin daha güzel sonuc alacaksiniz

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo