16 Eylül 2010 Perşembe

Gelin göbegi




slm arkadaslar bu aralar cok uzun gecirdigim grip hastaligindan bir türlü kurtulamadigimdan dolayi Havvacimdan yine yeni tarifler istedim oda sag olsun benim icin biriktirdigi tarifleri yolladi cok tsk ederim canim benim
bu tatlinin gercek ismini hic begenmedim kayik tatlisi veya yelpaze tatlisi daha cok yakisirdi bu tatliya

MALZEMESİ : 2 paket margarin
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 pk.kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı limon suyu
arası ve açmak için nişasta
Şerbeti : 5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
* Şerbet 15 dk.kaynatılır ve soğuk olarak dökülür.
Yapılışı : Erimiş ve ılınmış 1 paket margarin ve diğer malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
1. Hamur cevizden büyük bezelere ayrılır ve nişastaya bulanır.
2. 3 tane beze tabak büyüklüğünde açılıp aralarına 1 tatlı kaşığı kadar nişasta dökülür.En üst kata dökülmez.
3. 3'lü bezeler oklavayla ve nişasta yardımıyla ince bir şekilde açılır.
4. Yufka oklavayla havaya kaldırılarak yelpaze yapar gibi kat kat yapılır.
5. Parmak uçlarıyla ara ara yufka birleştirilir.
6. Ortalarına başparmakla bastırılarak çukur oluşturulur.
7. Birleştirilen yerlerden kesilir.
8. Yağlanmış tepsiye dizilerek kızgın margarin bir fırça yardımıyla eşit miktarda üzerine sürülür ve enson ortasına 1 çay kaşığı kadar çekilmiş ceviz dökülür.Fırına verilir.
9. Fırından çıkınca soğumuş olan şerbet üzerine yavaş yavaş dökülür.
* Eğer tatlı fazla gelirse bir kısmını ayrırıp daha sonrada şerbetleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
bu güzel tarifide arkadasimiz http://kurabiyem.blogcu.com aldik ve denedik kendisine cok ttesekkür ediyoruz

3 yorum:

  1. Bu nasıl bir tarif arkadaşım nefissss ve çok değişik ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. slm benim bir sorum olacakti margarin paketi kac gr´lik olacak?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo