16 Eylül 2010 Perşembe

cikolata soslu pasta‏



Havvadan yine güzel tarif Hem cok lezzetli hemde cok bereketli bir kek tarifi veriyorum size


keki

3 yumurta
250g pudrasekeri
80 g tereyag (oda isisinda)
200 ml süt
2 paket vanilya
400g un
1 paket kabartmatozu

Yumurtalarlan pudrasekeri mikserlen iyice köpürüp kabarana kadar cirpilir.
Tereyaginlan, sütte eklenir tekrar cirpilir.
En son un, kabartmatozu ve vanilyalarda eklenir cirpilir.
Yagli kagit serilmis büyük firin tepsisine hamur bosaltilir.
Önceden isitilmis firinda 180 derecede kek pisirilir.

Kekimiz piserken bizde sosumuzu hazirliyalim

1,5 büyük neskafe fincani süt
200-300g cikolata (kuvertürde olur)
4-5 yemek kasik seker
3-4 yemek kasigi tereyag

Hindistancevizi (bulamak icin)

Bütün malzemeler bir tencereye alinir karistirilarak pisirilir.


Kekimizi soguttuktan sonra bir bicaklan kekimizi istedigimiz büyüklükte karelere bölüyoruz.

Kekimizden bir parca alip sosumuzun icine atiyoruz. Cok fazla sosun icinde tutmayin cok islanip dagilir sonra, batirip cikarmaniz yeterli olacaktir.
Cikardigimiz keklerimizin hertarafini Hindistancevizine buluyoruz.
Bulamak icin ince cekilmis findikta kullanabilirsiniz ama bence Hindistancevizlisi daha güzel oluyor.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo