10 Ağustos 2010 Salı

Misir gevrekli tatli citir (Kellos Pops)


Bu tarifi Havvacim http://keskinlininmutfagi.blogcu.com almis denemis ve cok güzel oldugu icinde bizlerle paylasmis tsk.ler Havvacim

Malzemeler:

375 gr. Top seklinde misir gevregi

250gr. Aycekirdegi ici (cikartilmis)

250gr. Susam

100gr. Tereyagi veya margarin

1 cay bardagi süt

600gr. Karamelli yumusak seker

Yapilisi :

Susam ve ay cekirdekleri iyicene ayri ayri kavrulur , Yumusak sekerlerin kagitlari soyulur kenara alinir.

Süt ve margarin eritilir, sekerler icine atilir.

Sekerler eriyene kadar karistirilir kaynayinca kenara alinir

Sonrada kavrulmus ay cikirdekleri ici ve susam sekerli karisima katilir.

Ilikken son olarakta top misir gevregini ilave edin.

Güzelce karistirip yagli kagit vey a alüminyum folye serilmis tepsiye yayin

4-5 saat donmasi icin buz dolabina kaldirin

Afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo