Laz_kizi Bu güzel Pastayi bizimle paylastigin icin tsk.ler
Malzemeler
Hamuru icin:
160 g Un
1 Yumurta
65 g Seker
65 g Tereyagi
1 Tutam Kabartmatozu
1 Paket Vanilyali Puding
Ici icin:
1 Sise Kiraz (hazir)
Istediginiz meyveyi kullana bilirsiniz, ben kiraz kullandim.Taze elmayla yapmak isterseniz 4 tane yeterli.
Kremasi icin:
1 Paket Vanilyali Puding
500g Süt
50g Seker (4 kasik dolu dolu Seker)
Normal Puding yapar gibi bunlari pisirin, birazcik sogutmaya birakin.
Streusel (Üstü) icin:
100g Un
60g Tereyagi
50g Seker
1 Paket Vanilyali sekeri
Yapilisi: Hamurun mazemeleri eklenir ve kurabiye hamuru kivaminda yogurulur, un az gelirse eklenir. Hamuru önceden yaglanmis 28 cm´lik kelepceli kaliba yayilir, kenarlarida yaklasik 1,5 cm kadar dösenir. Icine yapmis oldugunuz hafif sogumus Vanilyali Pudingi dökülür ve üzerine Kirazlari eklenir. Streusel icinde Vanilyali Puding, Seker ve Yag mikserle cirpilir. Icine Un katilir ve devam cirpilir gerekirse azicik daha un eklenir.Pudingin üzerine yayilir, üstü kizarana kadar 180°C yaklasik 1 saat kadar pisirilir. Ben bir gün Buzdolabinda beklettim, süper oldu herkese tavsiye ederim.
0 yorum: