Malzemler:
600g sıvıkrema (Schagsahne)200g sütlücikolata (vollmilchschokolade)4 tane yumurta1 tutam tuz, 125 g toz seker1p. vanilyasekeri80g un , 50 nisasta1tatlikasigi kabartmatozu200g tatlibadem ezmesi (Marzipan-Rohmasse)½ portokal rendesi6 yemekkasigi portakal suyu
Yapilisi:
400g sıvıkrema (Schagsahne), 200g sütlücikolata (vollmilchschokolade) bir tencerede eritilir ve sogumaya birakilir.
Yumurtalar bölünür beyazina tuz eklenir ve iyicene katilasincaya kadar cirpilir,azar azar seker ilave edilir devam cirpilir.
Yumurta sarilarida teker terek eklenir iyicene cirpildikdan sonra ,elenmis un ve kapartma tozunu el cirpacagiyla veya tahta kasikla devam karistirilir. Yaglikagit serilmis firin tepsisine güzelcene yayilir.önceden isitilmis firinda 150 derecede 12-15 dakka pisirilir.yaglikagidi altindan alincada sogutulur ve enine bölünür .
Sogumaya birakilan cikolata mikserle iyicene cirpilir (tam soguk olmasi gerekiyor).
200g tatlibadem ezmesi (Marzipan-Rohmasse) ince rendeyle rendelenir icine portakal rendesi ve suyu eklenir iyicene karistirilir.
Hazirladigimiz kekin birine önce hazirladigimiz tatlibadem ezmesinkarisimi sürülür sonrada
Üzerine kremamiz , diyer kekimizide üzerine kapattin.
200g sıvıkrema (Schagsahne) iyicene cirpin ve kekin üzerine sürün partakallada üzerine süs yapilir.
0 yorum: