10 Temmuz 2010 Cumartesi

Profitol


24 tane icin Malzemeler:

150g Tereyagi
1Tatli kasigi Tuz
2 Yemek kasigi toz seker
150g un
5 Yumurta

Icine :

2 tane SIVIKREMA (Schlagsahne)
30g toz seker

Istenilirse meyvede konulabilir mesela kiraz

Üzerine :

200g zartbittercikolata veyada varsa hazir kisolata sosuda güzel olur

Yapilisi:

Firintepsisine yaglikagidi kesin firina verin 250derecede

Hamuru icin :

250ml su 150g tereyagini ,tuz ,toz sekeri ilave edip kaynadin .

Kaynamakda olan suya 150g unu birden dökün ve cirpacakla hizlica cirpin.

Hamur un oldugunu anlamaniz icin topaklasir tencerenin dibi beyezlasmaya baslar.

Haburu kenara alin ve sogumasini bekleyin.

Hamur soguyuncada mikserle cirpmaya baslayin yumurtalari tek tek cirpin

Her yumurtayi iycene cirptikdan sonra diyerini cirpin mikser en yüksek ayada olsun.

Varsa pasta sıkacagı onu doldurun ve firinda isinmis tepsinin üzerine 24 tane sıkın.

Yoksada bir kasik yardimiyla güzel 24 tane formlar elde edebilirsiniz.

Önceden isitilmis firinda 250derecede 30dk. Pisirin ilk 15 dk. Kesinlikle firini acmayin cökerler.

Icine :

SIVIKREMAYI (Schlagsahne) sekerle iyicene cirpin varsa pasta sıkacagıla

icine sıkın yoksada ortadan az kesin ve icine sürün.

Üzeridede zartbittercikolatayi su buharinda eritip dökün.

Afiyet olsun.


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo