18 Temmuz 2010 Pazar

Peynirli Pasta (Käsekuchen)


BU PASTAYI YAPAN HAVVACIM BAKIN NE SÖYLÜYOR!!!!!!

Bu käsekuchen coooook ama cook lezzetli oluyor. Käsekuchen sevenler mutlaka bu tarifimi denesinler. Bu benim ilk tariflerimden biridir.

Senelerdir yaparim hem kolay hem muhtesem olur. Güvenin bana!!


2 yumurta
150g seker
150g tereyag
1 paket vanilya
1 tatli kasigi kabartmatozu
aldigi kadar un

önce yumurta seker ve tereyag cirpilir geri kalan malzemeler katilir kurabiye hamuru kivaminda hamur yogrulur 28 cm'lik kalibin altina ve kenarlarina dösenir. lütfen 26cm'lik kalipta yapmayin yoksa tasar.

28 cm'lik kalibiniz yoksa büyük firin tepsisinde yapin öylede cok güzel oluyor sadece biraz daha ince oluyor. Kalabalik misafiriniz gelecekse hem büyük tepside daha bereketli oluyor.

1 kg Magerquark (yagsiz labne peyniri yada süzme yogurt)
1 kutusivikrema
2 paket vanilyali pudingtozu
14 yemek kasigi doludolu seker
4 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi süt
Bütün malzeme pürüzsüz olana kadar cirpilir hamurun üstüne dökülür.
Eger büyük tepside yapiyorsaniz üzerine konserve mandalina, seftali veya kayisida dizebilirsiniz meyvalida cok güzel oluyor.

28 cm'lik kalipta yapiyorsaniz meyva dizmeyin yoksa tasabilir.
180 derecede üzeri kizarana kadar pisirilir.


Ben Güveniyorum sana denicem Havvacim;)

1 yorum:

  1. hayirli pazarlar dilerim cok güzel görünüyor ... kasekuchenu oglum altdaki kisimdan dolayi yemediginden ben tamamen peynirli kisimdan yapiyorum ve cok beyeniliyor cokda basit oluyor denemeyenler tabansiz peynir pastasi denesinler kalorisindende azaltmis olurlar:))ben bazen normal yogurt bile ekliyorum türkiyede direk süzme yogurtla yaptim kese yogurdu derler eskiler bilir aynisi oluyor birebir... labnelerde tuz var o sebebden tadi bozuyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo