15 Temmuz 2010 Perşembe

Kremali Kadayif


Malzemeler :
300g taze adayif,100g eritilmis tereyagi, 1 tase kirik ceviz

Kremasi icin:
2 paket vanilyapudung
750l süt, 100g tereyagi

Yapilisi:
erimis yagi kadayifa dökün iyicene karistirin ve cevizleride ekleyere kizgin firina verin arada karistirin kadayifin her yanini kizartin.

buarada vanilyapudinklerini 750l süte ekleyip iyicene karistirin,kaynamaya baslayincada sekerini ekleyin (seker önceden eklenirse kolayca dibine tutar) ocaktan indirirkenede tereyagini icine atin ve iyicene karistirip icinde eritin.

Borcama veya güzel bir kaliba önce firinda kizarttigimiz kadayiflarimizin yarisini, üzerine yapmis oldugumuz pudingki onunüzerinede kalan diyer kadayifi serin ve 2-3 saat dinlendirin. Durdukca daha cok lezzetlendigini göreceksiniz. ben servise yakin üzerine putrasekeri töktüm.
afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo