20 Temmuz 2010 Salı

Köfteli Karnibahar salatasi



Bu Tarifi Portokal agacindan aldim, ve Persembe aksami Saniye arkadasimin evinde ilk sefer denedik önce bende nasil olcagini bilemedigim icin cok düsündüm güzel olurmu diye ama arkadaslara belli etmedim ama tatina bakinca bayildik,

Cuma Sabahi evinde Sohbet ve kurani kerim icin toplamis oldugu misafirlerine ikram etti ve herkes tabagini bitirdi:))

( Saniye Allah niyetini kabul etsin)

bazilari tarif sordu bende burda paylasiyorum

karnibahari sevmeyenler icin hele bire bir tavsiye ederim cok hos ve deyisik bir salata oluyor .


malzemeler:

  • 1 orta boy karnabahar, çiçeklerine ayrılıp tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanmış
  • köfte malzemeleri:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta akı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • pul biber
  • dereotu
  • ayrıca:
  • sarımsaklı yoğurt

hazırlanması:

  1. Geniş bir kapta bulgura kaynar suyu döküp üzerini kapatın.
  2. 20 dakika sonra -bulgurlar kabarınca- diğer köfte malzemeleriyle karıştırıp, yoğurun.
  3. Karışımdan küçük toplar yapıp dağılmamaları için buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
  4. Daha sonra köfteleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Haşladıklarınızı sudan alıp servis tabağına koyun.
  5. Haşlanmış karnabaharları ve köfteleri üzerlerini kaplayacak kadar sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alın.
  6. Üzerini pul biber ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo