11 Temmuz 2010 Pazar

Kadayif tatlisi

Malzemeler:
500g taze kadayif
250g tere yagi
250g ceviz ici
Serbeti icin
4 ½ Subardagi su
3 su bardagi toz seker
Limon suyu
Yapilisi:
Tozseker ve suyu bir tencereye aktarin. Orta isili ateste seker eriyip kaynayincaya kadar pisirin . kaynamaya basladikdan sonrada üzerine limonu ekleyin 10 dk. Kadar daha pisirin sonra ocaktan alin.Sogumaya birakin.
Ceviz iclerini iri parcalar halinde cekin.Tereyagini bir tavada eritikten hemen sonra ocaktan alin. Taze Kadayifli derin bir kaba alin ve elinizle cekistirerek parcalayin .Üzerine eritmis oldugunuz tere yagini azar azar gezdirin.ellerinizlede kadayifi karistirarak tere yagiyla kadayifin iyicene karismasini saglayin.
Kadayifi ikiye ayirin .Bir bölümünü yaklasik 40cm capinda bir firin tepsisine koyun.
Cekilmis yada dövülmüs cevizleri kadayifin üzerine serpin.
Diyer ayirdiginiz kadayifida cevizlerin üzerine esit sekilde dagitin.elinizle bastirarak iyicene yerlestirin.
Önceden isitilmis firina 180 derecede 30-40 dakka üzeri güzelcene kizarana kadar pisirin .
Firindan cikardikdan sonra 5 dakka beklettin ve soguk serbeti üzerine gezdirin.
Soguk servis yapin. cok hafif cok kolay vede cok lezzetli bir tatlidir.Benim vaz gecemicem tatlilardan biridir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo