18 Eylül 2013 Çarşamba

CITIR SOKAK SİMİDİ

Herkese Merhaba uzun zaman oldu sayfama ugrayamadim paylasimlar yapamadim izindi oydu buydu derken uzadi durdu iste , ins. bundan sonra daha cok paylasimlarla beraber oluruz.
Sizlere bugün nefis simit tarifi getirdim inaninki artik simit almaniza gerek kalmicak :)
Daha öncede simit yaptim ve iki degisik simit tarifide bloguma ekledim ama bu gercekten birbaska artik simitlere özlem duymucak gurbetci arkadaslarim:) citir citir hmmmmmm

Bu tarifi Tümayin Mutfagindan 
aldim kendisi bir firina davette ögrenmis ve bizlere paylasti kendisine cok tsk.ediyorum.
Tarifide cok güzel anlattigi icin aynen buraya yaziyorum.
Baska Tarifleri icin arkadasimizin sayfasini mutlaka ziyaret edin.
Malzemeler

20  adet simit için
1 kilo un
500 gr su
50 gram toz şeker
25 gram tuz (bukadar tuz bana cok geldi)
100 gram Ayçiçek yağı
1 adet yumurta
25 gram instant maya

Bulamak icin
1 su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı su
Bolca çiğ susam

Yapılışı


Unu koyup ortasını açın ve içine su, Ayçiçek yağı ve yumurtayı koyun.


Unun bir tarafına toz şeker ile mayayı, diğer tarafına da tuzu ekleyin.


Ortasından kenarlara doğru yavaş yavaş karıştırarak yoğurmaya başlayın.


Ele yapışmayacak orta sertlikte bir hamur elde edip yarım saat dinlenmesi için hamurun üzerini örterek kenara alın.

Dinlenen hamurunuzdan yaklaşık 70 – 80 gramlık parçalar koparıp eliniz ile yuvarlayın ve hafif tezgahta uzatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.


 (Hamurun dinlenmesi çok önemli. Öncelikle dinlenen hamur hem çabuk şekil alır, hem de şekli verdiğiniz hali ile kalır. Hamur geri gelmez).
Uzatıp dinlendirdiğiniz hamurlardan bir tane alıp elinizle uzun çubuk haline getirin.

Karşılıklı olarak ters yöne döndürüp havaya kaldırın örgü gibi sarın.

Uçlarını birleştirip eliniz ile iyice bastırarak ezin. 

Tüm hamurlara bu işlemi yaptıktan sonra, simitlerinizi ayrı bir kapta karıştırdığınız pekmezli suya batırın.

Oradan susama bulayın

 ve elinizle döndürerek şekillerini düzeltip yuvarlaklarını büyütün.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
İlk 12. dakikada simitleri ters çevirin. 

Her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.

17 yorum:

  1. Seni özledim ben yokluğun fark edildi arkadaşım,hoşgeldin..
    tarif için teşekkürler deneyelim inşaAllahZeynebim..konuşalım da fırsat bulursan ara kardeşini olur mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizleri cok özledim canim ins. sende firsat bulunca ara :)

      Sil
  2. Süper gözüküyorlar ellerinize sağlık. Hemen yapacağım ama 20 simit çok bana. Ona göre malzemeleri ayarlarım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilhan bey bence cok gelmez inanin ben yarin tekrar yapacam bizimkiler doyamadi tadina :)

      Sil
  3. sımıtı kım sevmez elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Cok güzel görünüyorlar elinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tsk.ler Mehtap hanim deneyin mutlaka begenirsiniz :)

      Sil
  5. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ merhaba.nasılsınız.yenı tariflerle sayfanıza dondugunuze sevındım.ellerınıze sağlık .tarfı not aldım deneyecegım.sızde emınım benım gıbı sımıtı cok ozluyorsunuz turkıyeye gıdınce ankarada sımıt cay n keyıf aldığım sey...sızı sayfama ekledim tarıflerınızı takıpdeyım.sevgılerımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet simidi cok severim kahvaltida sicak simit olsun baskada bisey istemem :)

      Sil
  6. Simit peynir ve çay yada ayran nefis olur yanında çok severim harikalar yaratmışsınız elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. bende hemen yapmak istiyorum süpersiniz ellerinize sağlık

    Rezzan Kiraz Burç

    YanıtlaSil
  8. bende yaptım gerçekten çok güzel olduu

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo