2 Temmuz 2013 Salı

Derin Dondurucuda Sarmalik Lahana

Her aradigimizda karalahana bulmak istiyorsaniz tabiki önceden bunun hazirligini yapmaniz gerekiyor helede bahceniz yoksa :)
bir karadenizli olarak vazgecemiyecegim yemeklerin basinda gelen karalahana sarmasidir.

Her yil bu sekilde hazirlar derin dondurucuya koyarim zamani gelincede cikarir sarar yeriz.
Bu yilda yaparken aklima sizler geldiniz belkide bilmeyenler vardir bundan yararlanmalarini istedim.

Yapilisi:
Lahanalarinizi önce iyicene tek tek secmeniz gerekiyor böcek veya baska hasaratlardan arindirmak icin :) sonra saplarini elinizle kirin, sadece yapraklarini üstüte dizin lahanalari secerken daha dikkatli yikamaniz gerekenleri bir yere ayirin digerlerini calkalayip kenara koyunca dikkatli yikiyacaklarinizida süngerin yumusak tarafiyla yikayin.
 Bu islem bittikten sonrada genis bir tencerede su kaynatip lahanalarinizdan bir deste icine koyun bir yani kaynayinca diger yanini cevirin.
 Lahanalar rengini degisincede hemen soguk suyun icine alin.
iyice soguk suylada yikayinca sularinin süzmelerini bekleyin.
Lahanalar soguyunca posetlere 1 yemeklik olarak koyun ve dondurucuya atin.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,hiç karalahana sarmadım..Bizde beyaz lahanayı haşlar ve birer sarımlık hazırlayıp buzlukta saklarız..Kara lahana bulursam,bunuda deneyeceğim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Benim de buzluğumda beyaz lahana var :) kara lahana bulursam onu da atarım istediğim zaman sarayım..Teşekkürler Paşakızı ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo