26 Haziran 2013 Çarşamba

Pirasali Tart






 Dün yaptigim bu güzel tart dan bugüne hic birsey kalmadi :) cok lezzetli ve degisik bir tat, artik daha cok yapacagim  buna eminim :) Ben pirasalari yemek yapacaktim yikayip dogradikdan sonra aklima tart yapmak geldigi icin pirasalar büyük oldu , siz kücük dograrsaniz dahada güzel olmus olur.


Bu güzel tarifi Lezzetli sanatlar in sayfasindan aldim kendisine tarif icin cok tsk.ediyorum tarifde bir degisiklik yapmadigim icinde oldugu gibi yayinladim. Arkadasimin blogunu mutlaka ziyaret edin nefis tarifleri var :)

MALZEMELER
Hamuru:

  • 125 gr. tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • 270-300 gr. un

Tart hamurunuzun daha lezzetli olması için 2-3 yemek kaşığı mısır unu kullanabilirsiniz. 
Hamur ölçüsü 26 cm. lik kelepçeli kalıp içindir.

İçi:
  • 2 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağ
  • 1 kg. pırasa
  • 2 adet yumurta
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı tuzu alınmış salamura beyaz peynir veya köy peyniri 
  • 1-2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. İçini hazırlamak için, soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağında soteleyin.
  2. İnce kıyılmış pırasaları soğanların üzerine ekleyin ve kavurun.
  3. İçine karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin; ocaktan alın.
  4. Pırasalı karışım soğuyunca içine yumurta, beyaz peynir ve kremayı ekleyin. 
  5. Kalıbın kenarlarını ve tabanını yağlayın. Kalıbın altına pişirme kağıdı (yağlı kağıt) yerleştirin.
  6. Hamur için olan malzemeleri karıştırın ve merdane ile kalıba taban ve kenar olacak şekilde açın. Kalıba yerleştirin.
  7. Üzerine hazırladığınız pırasalı içi yerleştirin. Hamurun kenarlarını üzerine doğru çekerek şekil verin (fotoğraftaki gibi).
  8. 175 C'de ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar 45-50 dk. kadar pişirin ve tabağına yerleştirip sıcak halde servis yapın.

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Canim ellerine saglik nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlıknefis görünüyor seni takibe aldım bende beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Canım yartı çok güzel yapmışsın, ellerine sağlık.
    İsmimi vermişsin de isteyen nasıl bulacak?
    Bir de linkimi versen daha iyi olmaz mıydı?
    Ekleme yapıyorum. İsteyen aşağıdaki adrese başvurabilir.
    Teşekkürler.
    www.lezzetlisanatlar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Canım şimdi linke girebildim. Herhalde bağlantı sorunu oldu.
    Link için teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Pırasalı lezzetleri seviyorum,görüntüde çok hoş,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo