Ispanakli börek himmm harika görülüyor bana diyeti ne biraktiracaksiniz :) tabiki saka ins. sonunakadar gidecegim.
Arkadasimiz beni kirmayip güzel bir tarif paylastigi icin kendisine cok tsk.ediyorum bloguna ziyaret icin tiklayin Bir kase lezzet
18 / 4 / 2012
ÇARŞAMBA
HAYIRLI GÜNLER:)
SEVGİ, SAYGI VE MUHABBETLE GELDİM
NASILSINIZ ............
Bu gün Antalya'da hava kapalı, yağmur ha yağdı yağacak.
Olsun bizim bloklarımız cıvıl cıvıl. İçimiz güneşli çok şükür. Maşallah.........
Sizlere bir şeyler arz etmek istiyorum. HEPİNİZE teşekkür ederim.
Gelip mimin var hediye çekilişimiz var katılır mısın diyorlar. Ben yoğunluk tan bazen dönemiyorum.
Şimdiden çok özür dilerim ve her şeye yetişme gücü olur inşallah.
Şimdiden çok özür dilerim ve her şeye yetişme gücü olur inşallah.
Bu benim kafamı bayadır kurcalıyor..
Başka arkadaşım Nurgül'ce kumaş hediye ediyor TIKTIK
Bir tane daha Küpra'nın günlüğü arkadaşımız için TIKTIK
Kolay gelsin canlarım....................
Evet bu gün sizlerle benim çok sevdiğim bir lezzet misafirlerimin mmmmmm dediği.
Ispanaklı börek ama nasıl? Değişik. Denemeyen pişman olur.
Ben bu tarifi bir toplantının gala yemeğinde ara sıcak olarak yedim.
Çooook hoşuma gitti tarif listeme ekledim...
Önce ıspanağın faydalarından bahsedelim
Kolay gelsin canlarım....................
Evet bu gün sizlerle benim çok sevdiğim bir lezzet misafirlerimin mmmmmm dediği.
Ispanaklı börek ama nasıl? Değişik. Denemeyen pişman olur.
Ben bu tarifi bir toplantının gala yemeğinde ara sıcak olarak yedim.
Çooook hoşuma gitti tarif listeme ekledim...
Önce ıspanağın faydalarından bahsedelim
ISPANAK:
A, C, E ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot
mineralleri ve protein açısından oldukça zengin bir besindir.
Ispanağın Faydaları:
1) Vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir. Yorgunluğu giderir.
2) Zihni kuvvetlendirir. Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir.
3) Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır.
4) Yüksek tansiyona, felce ve özellikle yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir.
5) Hamilelere ve doğacak çocuğa güç verir.
6) Sinirleri yatıştırır ve sakinlik verir.
7) Sindirimi kolaylaştırır.
8) İdrar söktürücüdür.
9) Basur'a iyi gelir.
10) Yara ve yanıkların iyileşmelerini hızlandırır.
11) Kemikleri ve dişleri güçlendirir.
12) Diş çürümelerini önler.
13) Kolesterolü düşürür.
14) Şeker hastalarına yararlıdır.
Ispanak Nasıl Kullanılır
1) Ispanak salatalara ve çorbalara katılabileceği gibi yemeği de yapılır.
2) Ispanağı kaynatıp suyunu içmek vücuda kuvvet ve dinçlik verir.
3) Cilt bakımı için de kullanılır.
4) Ispanak kaynamış süte batırılıp yüze ve boyna maske yapılabilir. Bu maske sivilcelere karşı da yararlıdır.
Ispanağın bütün bu yararlarının yanında: Romatizma, gut hastalığı, eklem iltihabı ve böbrek taşı olanlara tavsiye edilmez.
Ispanağın Faydaları:
1) Vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir. Yorgunluğu giderir.
2) Zihni kuvvetlendirir. Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir.
3) Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır.
4) Yüksek tansiyona, felce ve özellikle yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir.
5) Hamilelere ve doğacak çocuğa güç verir.
6) Sinirleri yatıştırır ve sakinlik verir.
7) Sindirimi kolaylaştırır.
8) İdrar söktürücüdür.
9) Basur'a iyi gelir.
10) Yara ve yanıkların iyileşmelerini hızlandırır.
11) Kemikleri ve dişleri güçlendirir.
12) Diş çürümelerini önler.
13) Kolesterolü düşürür.
14) Şeker hastalarına yararlıdır.
Ispanak Nasıl Kullanılır
1) Ispanak salatalara ve çorbalara katılabileceği gibi yemeği de yapılır.
2) Ispanağı kaynatıp suyunu içmek vücuda kuvvet ve dinçlik verir.
3) Cilt bakımı için de kullanılır.
4) Ispanak kaynamış süte batırılıp yüze ve boyna maske yapılabilir. Bu maske sivilcelere karşı da yararlıdır.
Ispanağın bütün bu yararlarının yanında: Romatizma, gut hastalığı, eklem iltihabı ve böbrek taşı olanlara tavsiye edilmez.
Bir bilgi daha paylaşmak istiyorum çok önemli:
Bizler hastalanıyoruz, sebeblerini bilmiyoruz. Yediklerimizin faydalarını zararlarını bilmiyoruz.
Ben eskiden sağlığımı kaybettim ,geriye getirmek için. Genç yaşımda10 sene mücadele ettim. Refkeksoloji, bio enerji,akapuntur, fizik tedavi hareketleri, plates, bitkilerin, yağların şifaları yan etkileri .Akapuntur hariç derslerini aldım çok araştırdım. öğrendiklerimi hayatımda uyguladım.
Ben nacizhane bilgileri paylaşmaya çalışıyorum.
Gelelim konumuza
Bazı bitkiler çabuk tüketilmeli bunlardan birisi patetesdi. Daha önce paylaştım.
İkincisi ıspanak o gün içinde tüketmek lazım yoksa kendisini zehirliyor.
Dumanı üstünde sizlere gönderiyorum......
Şimdi tarif edelim mi?
Haydi beyler bayanlar
Pamuk eller mutfağa
Kim tutar bizi şu lezzetli böreği sosu ile beraber yapalım....
Gelsin malzemeler....:)
MALZEMELERİ
Üzerine sürmeye yoğurt,az zeytin yağı
SOSU İÇİN
MALZEMELER
YAPILIŞI
1) Önce ıspanakları ayıklayalım ıslayalım.
Püf noktası: 1 Yemek kaşığı tuz atalım neden? tuz ıspanaktaki toprağı çabuk temizler dezenfekte eder. Biraz beklesin bir kaç su yıkayalım süzelim ......
2) Soğanları doğrayalım, ıspanağın içine koyalım.İçine pul ve kara biberi az tuz koyup karıştıralım malzeme hazır.
3) Yufkayı serelim yağ gezdirelim ve su serpelim. 4 de bölelim harcı koyup resimdeki gibi rulo yapıp yağlanmış tepsiye koyalım . diğerleri de böyle... size kolay gelsin..
4) Hepsi bitti mi? maşallah hadi çok güzel. Üzerlerine yoğurt ve az zeytin yağ karıştırıp sürelim. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim...
NOT: İsteyen 2 kat yufkaya sarsın. Ben biraz diyet olsun diye tek kata yaptım...
Haydi beyler bayanlar
Pamuk eller mutfağa
Kim tutar bizi şu lezzetli böreği sosu ile beraber yapalım....
Gelsin malzemeler....:)
MALZEMELERİ
Üzerine sürmeye yoğurt,az zeytin yağı
SOSU İÇİN
MALZEMELER
- 3 Tane domates
- 1 Kaşık salça
- Bir tutam fesleğen
- Zeytin yağ
YAPILIŞI
1) Önce ıspanakları ayıklayalım ıslayalım.
Püf noktası: 1 Yemek kaşığı tuz atalım neden? tuz ıspanaktaki toprağı çabuk temizler dezenfekte eder. Biraz beklesin bir kaç su yıkayalım süzelim ......
2) Soğanları doğrayalım, ıspanağın içine koyalım.İçine pul ve kara biberi az tuz koyup karıştıralım malzeme hazır.
3) Yufkayı serelim yağ gezdirelim ve su serpelim. 4 de bölelim harcı koyup resimdeki gibi rulo yapıp yağlanmış tepsiye koyalım . diğerleri de böyle... size kolay gelsin..
4) Hepsi bitti mi? maşallah hadi çok güzel. Üzerlerine yoğurt ve az zeytin yağ karıştırıp sürelim. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim...
NOT: İsteyen 2 kat yufkaya sarsın. Ben biraz diyet olsun diye tek kata yaptım...
5)
Sosunu hazırlayalım: Tavaya yağı koyalım içine salçayı koyup
karıştıralım.. Şimdi domatesleri rendeleyip ekleyelim pişsin.
Fesleğenleri incecik doğrayıp ekleyelim.
6) Biraz daha pişsin, sos hazır, kokular nasıl canlarım..... Missssssssssss
Harikasınız, mükemmel yaptınız. ELLERİNİZE SAĞLIK....... :)
7) Şimdi börekleri kesip üzerine sosunu koyun. AMAN NE LEZZET MAŞALLAH... :)
6) Biraz daha pişsin, sos hazır, kokular nasıl canlarım..... Missssssssssss
Harikasınız, mükemmel yaptınız. ELLERİNİZE SAĞLIK....... :)
7) Şimdi börekleri kesip üzerine sosunu koyun. AMAN NE LEZZET MAŞALLAH... :)
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)
TEŞEKKÜRLER CANLARIM :)
SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM.
İYİ Kİ VARSINIZ
HEPİMİZE SAĞLIK, SIHHAT
VE MUTLULUKLAR DİLERİM.
ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN
yiyenlere şifa olsun kuzum:)
YanıtlaSil