10 Mart 2011 Perşembe

iÇLİ kÖFTE

30 Tarifimiz

Güzel etkinligimizi bizler icin hazirlayan arkadasimda beni tabiki bu yogunlukda yanliz birakmiyor:) Video cekerek icli köfte yapilisini dahada ayrintili anlatmis , icli köfteyi artik herkes yapabilir:) ellerine saglik arkadasim .

Diger tariflerinide görmek isterseniz sadece Tıkla

Bugün sevgili arkadaşım pasasofram için sizlere hep zorlugundan korkulan İçli Köfte tarifi vereceğim ..Van li Gönül abladan tarifini alınca anladım ki zor değilmiş gercekten...


Dış malzeme:

yarım kilo Malatyanın ince bulgur
iki avuc normal köftelik bulgur(marketlerden)
250gr yağsız kıyma(iki kere cekilmiş.)
2 yumurta

bir kasık yogurt

bir avuc un
1 yumurta
Tuz


İç malzeme:

1.5 kilo orta yaglı kıyma(benim toplantım vardı ölçü coktu 20 kişilik)
10 adet sogan (ne kadar fazla olursa o kadar lezzetli oluyor.)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1 yk tereyag yada margarin (asla sıvıyag kullanmayın içi katı olmalı)
Tuz

pulbiber

maydanoz ,reyhan

domates salcası bir kasık

bir tatlı kaşıgı biber salcası (Urfadan )
bir çay kaşığı Karabiber ( Karabiberin kalitesine göre 2 çay kaşığı da konulabilir)

içinin hazırlanması:

 

Bu içi akşamdan yapın ki dolapta bekleyecek sulu olmaması lazım.

kıymayı bir tavaya alın topak topak olmaması için iyice dağıtarak kavurun.tuz karabiber az salcalarını tereyagını ilave edin.Kıymayı cok iyi kavurun.eger kıyma suyunu cekmezse içli köfteniz acılır.bir tatlı kasıgı seker katın lezzet katıyor.soğanlarını ince dograyıp ekleyin..

en son cevizleri ilave edin.

dışı için:

Malatya bulgurunu ve gider bulguru ıslayın sıcak suyla yarım saat bekletin

daha sonra kıyma tuz ve diger malzemeleri iyice yogurun bir eliniz sıcak suyla sürekli yogurun 15 dakika..elinizle videoda görüldüğü gibi

Yumurta büyüklğünde parcalar alın işaret parmagınızla döndüre döndüre videodaki gibi

işte size adım adım yaparken cektiğimiz video

http://www.slide.com/arrange?nxcid=8WcTdaV05D-eOo_xppYZ1ntPPG55kWXN

içini cevire cevire açın güzelce gereken inceliği elde edince içini aynen elinizdeizmir köfte gibi sıkın şekil verin içine koyun hamurun.kıyma hamurdan az olmalı ..birleşme kısmını iyice kapatın ki haşlarken su almasın bu arada sürekli elinizi ıslatarak sekil verin.Bir taraftan su kaynatın az tuz ekleyin.kaynayınca köfteleri nazikçe suya bırakın hemen cevirip cıkarın öyle cok haslamayacaksınız püf noktası bu.hani lahana dolmasında yaptıgımız gibi bırak döndür ve cıkar.

daha sonra sogusun bu köfteler eger misafiriniz gelecekse bir gün önceden hazırlayacagınız için haslayıp dondurun cunki öteki türlü haşalamadan yuvarlayıp dolaba koyarsanız dısında et oldugu için haslarken kararır ve içli köfteleriniz bir seye benzemez.yumusak yenek isteyen yumurtaya batırıp kızartabilir sade isteyen ybol yagda kızartır(kızartırken hırpalamadan nazikçe cevirin)

yada sıcak hasladıgınızda üzerine kızrılmış tereyagı sürüp yiyebilirsiniz.

İlk denememde Malatyalı arkadasım dört tane yediyse (Malatyalılar bu işi iyi biliyor)

ve cokkkk begendiyse bende bu tarifi herkese tavsiye ediyorum..

Sevgiler .....afiyet olsun

2 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel görünüyor..benim annemde çok güzel yapar içliyi =) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canisi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo