malzemeler
- sari 1 kase haşhaş
- yaklasik 1 su bardak kadar toz seker
- yarim su bardaksivi yag
- 1 paket baklavalik yufga
- 400 gram dise dokunur ceviz
hazirlanisi
- Bir kase haşhaş la sivi yagi cirpin
- Yufganin üzerine birkac damla sivi yag damlatip firca ile sürün .
- Üzerine tekrar bir baklavalik yufgadan koyup yine bir kac damla yag damlatip firca ile sürün her tarafina
- 3 cüncü yufgayida koyup üzerine haşhaşdan 2 yemek kasik sürün .
- Haşhaşin üzerine 1 avuc hertarafina kenarlarinada dise dokunur ceviz serpistirin.
- Bir ucundan bastirarak güzelce rulo yapin .
- Ben genelde cm mi kücük tarafindan uzuntarafa dogru rulo yapiyorum daha kalin bir tatli olsun diye .
- Bicakla kesin baklavanizi ve firin tepsinin üzerine siralayin.
- 175 derecede yaklasik 20 dakika pisirin üzeri pembelesinceye kadar.
- Soguyunca üzerine pudra sekeri eleklen eleyin .
- Afiyetler olsun.
- Asagidaki tarifde tahin ve pekmezi cirpip ilk iki yufganin üzerine sivi yag sürüyoruz .
- Ücüncü yufganin üzerine 2 yemek kasik sürüp bolca cekilmis ceviz ayni islemi yapiyoruz .2 baklavada cok güzel afiyetler olsun.
- Bu tarifi arkadasimin Pasa sofram arkadasima
Yumurtasiz ve Sütsüz etkinligine
gönderiyorum kolayliklar canim .
Gülcanin ellerine, emeklerine saglik... Sana da hayirli, bol katilimli bir etkinlik diliyorum güzel kardesim... Yetisebilirsem, Türkiye`den döndügümde sana bir tarif yollamaya calisacagim... Sevgilerimle,
YanıtlaSil