17 Ocak 2013 Perşembe

Yumurtasiz ve Sütsüz etkinligimizde haşhaşlı bol cevizli kuru baklava tarifi

Cok lezzetli bir tarifimiz geldi arkadasima cok tsk.ediyorum ve ellerine saglik diyorum sayfasini mutlaka ziyaret edin Tatlilar Gülcandan

malzemeler
  • sari 1 kase haşhaş
  • yaklasik 1 su bardak kadar toz seker
  • yarim su bardaksivi yag
  • 1 paket baklavalik yufga
  • 400 gram dise dokunur ceviz
hazirlanisi
  • Bir kase haşhaş la sivi yagi cirpin
  • Yufganin üzerine birkac damla sivi yag damlatip firca ile sürün .
  • Üzerine tekrar bir baklavalik yufgadan koyup yine bir kac damla yag damlatip firca ile sürün her tarafina 
  • 3 cüncü yufgayida koyup üzerine haşhaşdan 2 yemek kasik sürün .
  • Haşhaşin üzerine 1 avuc hertarafina kenarlarinada dise dokunur ceviz serpistirin.
  • Bir ucundan bastirarak güzelce rulo yapin .
  • Ben genelde cm mi kücük tarafindan uzuntarafa dogru rulo yapiyorum daha kalin bir tatli olsun diye .
  • Bicakla kesin baklavanizi ve firin tepsinin üzerine siralayin.
  • 175 derecede yaklasik 20 dakika pisirin üzeri pembelesinceye kadar.
  • Soguyunca üzerine pudra sekeri eleklen eleyin .
  • Afiyetler olsun.
  • Asagidaki tarifde tahin ve pekmezi cirpip ilk iki yufganin üzerine sivi yag sürüyoruz .
  • Ücüncü yufganin üzerine 2 yemek kasik sürüp bolca cekilmis ceviz ayni islemi yapiyoruz .2 baklavada cok güzel afiyetler olsun.
  • Bu tarifi arkadasimin  Pasa sofram arkadasima 
  • Yumurtasiz ve Sütsüz etkinligine 

     gönderiyorum kolayliklar canim .


1 yorum:

  1. Gülcanin ellerine, emeklerine saglik... Sana da hayirli, bol katilimli bir etkinlik diliyorum güzel kardesim... Yetisebilirsem, Türkiye`den döndügümde sana bir tarif yollamaya calisacagim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo