22 Ocak 2013 Salı

Yumurtasiz ve Sütsüz etkinligimizde ENGİNAR TADINDA KABAK YEMEĞİ

Aslinda etkinligimizin hamur isleri börek, cörek ,kek, pasta türleri olmasini cok istiyorum cünkü asil zor olanda bu tariflerin icinden yumurtayi ve sütü cikarmaktir. Yinede arkadasimizin yolladigi tarifi eklemek istedim cünkü icinde yumurta ve süt ürünleri yok. Arkadasimin sayfasina bir tik yeterlidir. Zeyno nun Mutfagi

Burdan Tarifini etkinligime ekleyemedigim arkadaslarima tekrar duyurmak istiyorum lütfen kusura bakmayin yogurtlarda alerjisi olanlar icin olmuyor, biliyorum bir kactane  yogurtlu tarifler eklemisim ama inaninki malzemelerde sadece sütle yumurtayi görmeyince ekleme yaptim bendede jeton sonra düstü. Özür dilerim ve yeni tariflerle sizleri bekliyorum.


Malzemeler:
5 adet orta boy kabak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 limon suyu
damak tadınıza göre tuz
2 yada 3 demet dereotu(demetin büyüklüğüne bağlı)
8 tane taze soğan
Yapılışı:
1- yeşillikler güzelce yıkanır , süzülür ve doğranıp bir kenara alınır
2-pirinç ayıklanıp yıkanır
3-limon sıkılır
4-yağ , su ,limon suyu ve tuz güzelce karıştırılır
5-kabaklar soyulup boylamasına ince ince kesilir.(patates soyacağıyla da yapabilirsiniz.Benim özel kesme aparatım var onu kullanıyorum ama patates soyacağıyla da oluyor)
6-Çelik pilav tenceresinin tabanı doğradığımz kabaklarla tamamen kaplanır
7-kabakların üzerine yağlı karışımdan gezdirip biraz dereotu biraz taze soğan konur
8-tekrar kabaklar sıralanır üzerine yağlı karışım gezdirirlip yeşillik serpiştirilir..Aynı işlemi kabaklarımızın yarısına uyguluyoruz.
9-yıkadığımız pirinçlerimize biraz dereotu , taze soğan ve yağlı karışımımzdan döküp karıştırıyoruz ve kabaklarımızın üzerine eşit olmasına dikkat ederek dağıtıyoruz
10-pirinçlerimizin üzerine gene bir sıra kabak , üzerine yağlı karışım ve yeşillik serpiştirmeye başlıyoruz.Bu işlemi yaparken yağlı karışım ,taze soğan ve dereotundan bir miktar ayırıyoruz en üstüne serpmek için
11-Bütün kabaklarımızı bu şekilde tencereye yerleştirdikten sonra en üstüne de ayırdığımız yeşilliklerden serpiyoruz
12-çok kısık ateşte 1 saat kadar pişiriyoruz.(bazen 1 saati geçebiliyor arada çatalla piriçleri kontrol ederek anlayabiliriz pişip pişmediğini)
13-Kabağımız pişip soğuduktan sonra çay bardağıyla kesip bir kaşık yardımıyla servis tabağına alıyoruz..

AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Selamünaleyküm etkinliğinize maşaAllah çok güzel gidiyor. Benimde kurabiyem var kolay gelsin diyorum. Sevgiler..

    http://muhabbetinzerreleri.blogspot.com/2013/01/portakall-fndkl-kurabiye-yumurtasz.html

    YanıtlaSil
  2. Mevlid kandilinizin hayırlara vesile olmasını dilerim.Allaha emanet olun.bol dua ile...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo