Bloguna ugramak icin bir tiklayin yeter Birsel ve Irem
Malzemeler :
1kg. kadar un
1 çimdik tuz
1-1,5 kg. balkabağı
tozşeker (herbir yufka için 3-4 yemek kaşığı)
iri çekilmiş ceviz
tarçın
yeterince yumuşak margarin
yeterince sıvı yağ
Üzerine;
pudra şekeri ya da 2 su bardağı şeker ile hazırlanan soğutulmuş şerbet
Yapılışı:
Yoğurma kabına un alınıp ortası açılır; bir çimdik tuz ve aldığı kadar
su eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar
yoğrulur. Üzeri örtülerek bir süre dinlendirilir. Bu arada balkabağı
rendelenir.
Dinlenen hamurdan 3'erli gruplar halinde mandalina büyüklüğünde bezeler
yapılır. Bezeler unlanmış zeminde ayrı ayrı, pasta tabağı büyüklüğünde
açılır. Aralarına yumuşak margarin sürülerek üç tanesi üst üste
yerleştirilir. (Üçüncüye margarin sürülmez) Oklava ile açılabildiği
kadar ince açılır. Açılan yufkanın üzerine fırça ile sıvı yağ sürülür,
rendelenmiş balkabağından bolca serpilir; üzerine toz şeker, tarçın ve
ceviz serpilir, rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo yağlanmış tepsiye
yerleştirilir. Bütün hamur bitene kadar işlem tekrar edilir.( İsteğe ve
becerinize göre yufkayı tek bir bezeden, margarin kullanmadan da
açabilirsiniz.) Bütün hamur bitince ruloların üzerine fırça ile sıvı yağ
sürülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar
(40 dk.) pişirilir. Soğuyunca dilimlenir. Servis sırasında üzerine
pudra şekeri elenir ya da börek sıcakken üzerine soğuk şerbet
gezdirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum: