Malzemeler:
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 6-7 dal ıspanak
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 buçuk çay kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Dip sos için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı nane
***
Hem patatesli cips harcı için hem de dip sos için, baharatlar tamamen
size kalmıştır. İstediğiniz baharatı ekleyip çıkarabilirsiniz.
- Haşlanmış patateslerimizi rendeliyoruz
- Ispanaklarımızı doğruyoruz
- Ve tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp, homojen bir şekilde elimizle ya da bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- Krema sıkma torbamıza harcımızı dolduruyoruz. Eğer krema sıkma torbanız yoksa, eliniz ile de yassı şekiller verebilirsiniz.
- Hafifçe yağlanmış fırın tepsinize, patatesli harcımızı sıkıyoruz. (Ben iki kat sıkıyorum, cipsler biraz dolgulu oluyor. Fakat daha kıtır kıtır olmasını istiyorsanız, tek kat da sıkabilirsiniz.)
- 185 derece ısıttığımız fırınımızda, üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Dip sos malzememizi ufak bir kapta karıştırıyoruz. Cipsler fırından çıkıp ılıyınca, afiyetle tüketiyoruz.
Cok güzel degisik bir tarif canim ellerine emeklerine saglik
YanıtlaSilcanım harika olmuş bunlar
YanıtlaSileline sağlık ilk fırsatta deneyeceğim
öpüyorum Kal sağlıcakla...
Gorunusleri cok guzel, kendiside eminim oyleydi..mutlaka deneyecegim cok sevdim resimden..Arkadasinizin ve sizin ellerinize saglik..
YanıtlaSilay ne güzel görünüyor ya.eline sağlık
YanıtlaSilhttp://leylaileyemeksaati.blogspot.de/2012/11/simit-kurabiyesi-ismide-tarifide-bana.html
YanıtlaSilbuda benden canim
Bu tariftede süt ve yumurta yok olur sanırım.. http://sevgidenesintiler.blogspot.com/2012/01/hashasl-bukme-borek.html
YanıtlaSil