15 Ocak 2013 Salı

Yumurtasiz ve sütsüz Etkinligimizde GÜNEŞ YÜZLÜM


Arkadasimiz cok cici bir tarif yolladi ve önerisinide aynen sizle paylasiyorum. Arkadasimizinda blogunu ziyaret edip mutlaka tariflerine bakin Bir kase lezzet
tart tabaklarında sunum yapılıyor onun yerine yufka tabakları yapıp pelteyi içine konsa çocuklara göre süslense çok hoş olur yada tabaklara konup süslense:)


Gerekli malzemeler
Hamuru için
100 gr tereyağı
4 yemek kaşığı soğuk su
2 yemek kaşığı toz şeker
1çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

Peltesi için
1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 kaşık nişasta

Yapılışı
1) Un,şeker,tere yağ,su ve kabartma tozu derin bir kaba konur yoğrulur.
2) Yoğrulan hamur 20 dakika dinlendirilir.
3) Hamuru altına un serperek açalım, fırına dayanıklı kaseleri yağlayıp yerleştirelim.
4) 170 derece fırında pişirelim ve soğumaya bırakalım.
5) Tencereye nişastayı portakal suyunu koyun karıştırın suyunu şekerini koyun pişirin.
6)  koyuluğuna bakın portakal kabuğu rendesini koyun ılımaya bırakın.
7) Kaselerin içinden pişen kaseleri çıkarın, pelteyi doldurun portakal dilim leri ile süsleyin.

Afiyet olsun:) :)

Ağzınızdan  tat
Yüreğinizden sevgi
Evinizden huzur
Bedeninizden sağlık
Bloklarımız da misafirler
Hoş sohbetler
Eksik olmasın
Bana da misafir olun
Yorumlarınızı bekliyorum.......

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo