17 Ocak 2013 Perşembe

Yumurta ve Sütsüz Etkinligimizde Pankek

Bir arkadasimiz daha özellikle etkinligimiz icin yaptigi bu pankekler icin kendisine ayri bir tesk.ediyorum ellerine saglik benimde cok hosuma gittiler bende denicem bunlari :) arkadsimin diger tariflerinede mutlaka bir gezinin  Dost Bahcesinden Lezzetler


Bu PanKek tarifini PaSaSofram blog u icin bugün denedim ve sizlerle paylaşıyorum. Kendileri süt ve yumurtaya alerjisi olan çocuklar için blogunda bir aktivite yapmış, ve süt ve yumurta ilave edilmeden pişirilen hazırlanan her çeşit yiyecek tariflerini blogırlardan rica etmiş, tabiki katılmak isteyenlerden..Birçok cocuk ve büyükler bazı yiyecek alerjisi ile yaşamlarını belki bir ömür sürdürmek zorundalar, kendi ailemdede minik kuzenim yumurta ve süt yanında birçok yiyeceğe karşı alerji ile doğduğundan ve minicikken hangi yemeklerden uzak durması ve yememesi  gerektiğini öğrenip, sadece onun için ayrı yemekler yapılıp, nasıl çabalandığını çok iyi bildiğim için hazırlanan bu özel yemek tarifleri aktivitesi çok hoşuma gitti. PaSaSofram a teşekkür ediyorum.

Bizim buralarda pankek çok yenir özellikle kahvaltıda..bazen ev yapım, bazen hazır alıp, tost makinasında ısıtıp, üzerine maple şurup, yada agave şurup dökerek yeriz..biz seviyoruz..biraz bizim akıtma- mı deniyor-ona benziyor..hamurunda tabiki süt ve yumurta kullanılıyor normalde, ama benim hazırladığımın tarifini, yine çocuğu süt ve yumurta yiyemeyen bir arkadaşım, diğer annelerle paylaşmıştı..Bana göre kolay ve yemeside güzel bir tat olduğundan sizlerde belki çocugunuz yada kendiniz için kahvaltıda yada ara öğün olarak deneyebilirsiniz.
Pan kek 
Malzemeler:
1 su bardağı un (beyazlatılmamış, doğal un kullandım)
1 su bardağı portakal suyu(taze sıkılmış yada doğal olandan)
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Kabartma tozu haricinde, malzemelerin hepsini derin bir kap içerisine koyup iyice çırpalım, kek hamurundan sıvı bir hamur oluyor. Kabartma tozunu da ilave edip bir kez karıştıralım, ve az sıvı yağ sürülmüş tavayı orta ateşte ısıtıp, kepçe yardımı ile az miktarlarda(avuç içi büyüklüğünde) tavaya 3 er adet olarak dökelim, hamurun üzeri göz göz olunca hamurları çevirip diğer tarafıda kızartalım..Tava kızdıktan sonra 1-2 dk.da pişiyor hamurları yakmayın..gerekirse tavaya tekrar az yağ sürün ama genelde gerek olmuyor ve hamurlar kolayca ters yüz ediliyor..Bu kadar:) 
Pankek ler müzik cd.si kadar büyüklükte ve 8-10 adet oluyor bu ölçü ile...ve pişince evde hangi meyve varsa sevilen, onlardan incecik doğrayıp, bir kenarına koyup diğer tarafı üstüne kapatıp, seviliyorsa az birşey tarçın serpip servis yapın, yada sulandırılmış bal, varsa Akçaağaç şurubuda dökerek yenebilir..mutlaka ılık servis yapın. Umarım sizlerdende denemek isteyen çıkar hem çocuklar hemde büyükler severek yerler..
NOT: Ölçü olarak küçük boy su bardağı kullandım, Siz istediğiniz ölçü yapabilirsiniz, ve portakal suyu yerine varsa elma suyu da kullanabilirsiniz(doğal olandan) ama ozaman normal suyu daha az ilave etmeniz gerekebilir (Elma suyu, portakala göre daha sıvı olduğundan..)

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo