30 Ocak 2013 Çarşamba

Lor Peyniri nasil yapilir ( MINZI)

Artik etkinligimiz bittigine göre kendi tariflerimide yavas yavas ekliyeyim.
 Mevlüt kandilinde   lotatlisi yapmak istemismitm ama lor peynir yoktu burda nerelerde satildiginida bilmiyorum.
Aklima annemin önceden yaptigi geldi ve aynen yaptim. Tabiki olmadi unutmusum nasil olacagini ama cok kolay oldugunu diyebilirim benden kurtulusu olmadi eninde sonunda basardim:))

Malzemeler:
2litre yagli süt ( 500g peynir cikiyor)
1 su bardagi eksi yogurt
ve 2-3 yemek kasigi limon suyu

Yapilisi:
Sütümüze yogurdumuzu karistirip kaynamaya aliyoruz. Aslinda bukadari yetiyor ama yeterince eski deyilse yogurdunuz limonuda eklerseniz mutlaka keser ve peynir olmaya baslar. 
Sütü kaynadikdan sonra kesik kesik oldugunu göreceksiniz.
Biraz dinlendirdikden sonra ince süt süzecinden suyunu dökün ve iyicene sizmasi icin 2-3 saat bekledin. Sonra neye istiyorsaniz kullanin ben lor tatlisinda kullandim onunda tarifini verecegim sizlere .
 Bizim oralarda bu peynire MINZI derler ve bundan cok güzel yagli peynir yaparlar kahvaltida nefis olur.Tere yagini güzelcene kizartip peyniri ve azicik su tuz ekleyip bir tasim kaynatin sonra ekmegi bandira bandira yiyin :)

3 yorum:

  1. canım biz loru iki şekilde yaparız..
    biri yoğurtlu biri sütlü olur...

    yoğurtlu için, yoğurdu kaynatıp ( ki katışıksız saf inek sütünden olması gerek) süzgeçten süzerek yapıyoruz..

    sütlü olanı da sütü ( buda saf inek sütü olacak) limonla kestirip kaynatıyoruz ve süzgeçten süzüyoruz..

    en iyi süzme yöntemi de amerikandan torba dikip onun içinde süzmek ;)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik ne guzeldir tadi..
    Samsunda buna cokelek eritmesi derdik biz..
    cocukluguma geri dondum suan, hey gidi gunler..

    YanıtlaSil
  3. mınzı bıyınce rammetlı babaannem geldı aklıma sabahları kahvaltıda yerdık elıne sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo