8 Temmuz 2012 Pazar

Kuru İncirli Karamelli Pasta

Kuru İncirli Karamelli Pasta
Merhaba Doslarim nasilsiniz umarim herkesin hali keyfi yerindedir, bir kac ay önce yaptigim ama bir türlü eklemeye firsatim olmayan bu güzel pastayi ancak ekleme firsati buldum. Bu tarifi arkadasimiz Cahidejibek blogundan aldim, kendisi cok güzel anlattigi icinde ben sadece kendi resimlerimi ekledim tarifini ise Cahidejibek arkadasimizdan kopyaladim kendisine burdan cok tsk.ediyorum gercektende cok lezzetli vede saglikli bir pastaydi bizler icin :) Sizlerde denerseniz simdiden afiyet olsun.

Malzemeler

Keki için( tepsi ölçüleri: 32 x 26 cm.)

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

Muhallebisi için

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tabanı için

  • 400 gr. kuru incir
  • 1 çay bardağı ceviz

Karamelli şerbet için

  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

1.Hazirladigimiz kekimiz firina koymadan önce.

kramellenmis cerezlerimizin üzerine kremamizi dökerken.

kremamizin hepsini ekledikden sonraki hali.

Kremamizin üzerine pisirdigimiz keki koydugumuz hali .



Hazırlanışı
  • Öncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı ve portakal kabuğunu ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış tepsiye dökün. 180 derecede kekinizi pişirin.
  • Kek pişerken kuru incirleri küçük doğrayın. Cevizi kırın.
  • Pişen keki tepsiden çıkarın.Tepsiyi yıkayıp kurulayın. Yeniden hafifçe yağlayın.
  • Küçük bir tencerede 1.5 çay bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak eritin. Çok yakmayın. Eriyince tamamdır.
  • Üzerine 1.5 su bardağı soğuk suyu yavaşça döküp kaynamaya bırakın. Kaynadıkça şeker eriyecektir.
  • Limon suyunu ekleyin. Cıvık bir şerbet elde edin.
  • Altını kapatın. Şerbetin içine incirleri atın. 2-3 saniye şerbetin içinde çevirip kevgirle ayrı bir kaba alın. Cevizlerle karıştırıp tepsinin dibine serin.
  • Diğer tarafta, yağ haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin.
  • Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın.
  • Bekletmeden incirlerin üzerine döküp yayın.




  • Önceden pişirdiğiniz keki de muhallebi sıcakken muhallebinin üzerine kapatın. Hafifçe bastırın.Kekin özellikle orta kısmını kürdanla bir çok yerinden delin.
  • Kalan karemelli şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde dökün. Kenarlara aksa da önemli değil. Kek şerbeti tamamen çekiyor.
  • Bu şekilde en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce uygun bir tepsiye ters çevirin. Dilimleyip servis edin.
  • Tek kelimeyle muhteşem bir pasta! Yapıp yiyenlere afiyet şifa olsun. Şükrünüz bol olsun…

6 yorum:

  1. harika görünüyor. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik,kokusu geldi gece vakti taaaaaaaaa buralara afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. tahmin edebiliyorum lezzeti
    sifa olsun ablam

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş görünüyor gerçekten ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. pek güzel görünüyor ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar dilerim :)

    YanıtlaSil
  6. tarifinizi bende daha once cahide hanimin sitesinde gormustum,mutlaka yapmaliyim demistim ama bir turlu yapamamistim,bu tarif tekrar karsima cikti yarin arkadaslarim icin yapacagim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo