14 Nisan 2012 Cumartesi

Peynir dolgulu cicek pasta

Yine güzel bir sanat esri geldi , bunlar yenirmi bilmiyorum bukadar güzel bir sanati hic bozmamak gerekiyor deyilmi:)
Arkadasima cok tsk.ediyorum ellerine saglik gercekten harika bir görüntüye sahip Blogu ziyaret icin tiklayin
cafebiscuitje


anim arkadaslarim hepinize icten bir merhaba diyorum.yeni bir haftaya baslarken temennim mutlu,umutlu,huzurlu ve ugurlu bir hafta olsun.kalbinizden sevgi hic mi hic eksik olmasin.
eveeet bu guzel dileklerden sonra bugunun tarifine gecelim isterseniz.o kadar guzel o kadar da lezzetli bir peynir dolgulu cicek pasta tarifiyle geldim sizlere. hamurumun tarifini yabanci bir siteden almistim;cok da memnunum. normalde bu benim pizza hamurum.bu hamurdan bir de pizza yaptim cucuklere artan hamurla da cicek pasta yapmak istedim.pizzayi da diger postta paylasirim artik.

hamur malzemeleri:
500ml ilik su
50gr oda sicakliginda yumusamis tereyagi
1pk yas maya
1yemek kasigi tuz
800gr-1kg arasi un
ic malzemesi:
300gr beyaz peynir
1 bag ince kiyilmis maydanoz
1yumurta
1/2cay bardagi sut
uzeri icin:
susam
1yumurta sarisi
yapilisi:
500ml ilik suda mayamizi eritiyoruz.daha sonra yumusamis margarini ekleyelim,karistiralim.tuzumuzla beraber yavas yavas unumuzu da katip yogurmaya baslayalim.yogurma isleminin en onemli puf noktasi hamurun ele yapisir ve esnek bir kivamda olmasini saglamak.yogurdugumuz hamuru strec filmle kplayip 20dk mayalanmaya birakiyoruz.
peynirimizi ufalayip icine maydanozumuzu katiyoruz icine yumurta kirip sutumuzu de ekleyip karistiriyoruz.hamurumuzdan portakal buyuklugunde bir top koparip yapacagimiz kalibin buyuklugunde acip kaliba yerlestiriyoruz.yine mandalina buyuklugunde toplar koparip;avucumuzun icinde acip peynirli karisimdan katiyoruz ve top halinde yapip kapattigimiz yer alta gelecek sekilde tabandaki hamurun kenarlarina yerlestiriyoruz.kenarlar dolana kadar bu islemi devam ettiriyoruz.
yine 10-15dk tepsi mayasi yapip 180°lik firinda kizarana kadar pisiriyoruz.gercekten pamuk gibi bir pogaca pastamiz oluyor.hepinize simdiden afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Süper bişey bu,ellerıne saglık.Görüntüye bayıldım.

    YanıtlaSil
  2. DAVETINIZ ICIN TESEKKÜR EDERIM TARIFIMI YAYINLADIM ALABILIRSINIZ

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo