9 Nisan 2012 Pazartesi

Meyveli yaş pasta tarifi

Hmmm yaspastamizda geldi artik mutlka cayi demlemem gerekiyor :) Bu güzel tarif icin cok tsk.ediyorum . Güzel tarifler icin arkadasin Blogunu ziyaret icin tiklayin yasemininlezzetleri



Herkese iyi haftalar... Haftasonu misafirlerim vardı... Aslında günüm vardı (bu kadar yoğunluk içinde gün benim neyime aslında ama neyse: )
Bu pastayı Cahide Hanım sitesinde okudum beğendim denemeye karar verdim.. Zaten Cahide Hanım'ın her tarifi denemeye değecek kadar güzel, lezzeti fotoğraflardan taşıp bana kadar ulaşıyor: ) Eğer hala tanışmamışsanız bahsettiğimiz siteyle buradan ulaşabilirsiniz. Pastanın pandispanyasını da kremasını da püf noktalarını da onun sitesindeki farklı tariflerden alıp bir araya getirdim.
Öncelikli şunu itiraf edeyim ki çok yapması biraz vakit alıyor. Ama inanın çok lezzetli oldu.. Pastaneden aldığımı düşünenler bile oldu bu pasta için: )

Bu zahmetli pastayı bana sürpriz yapıp Akşehir'den gelen ve bir anda bütün yorgunluğumu alıp beni çooook mutlu eden canım, bitanecik anneme hediye ediyorum : ): )
uzuncaaaa bir tarif sizi bekliyor... Afiyetler olsun herkese: )
Ayrıca bu tarifi 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa sofram' a gönderiyorum : )

Malzemeler
5 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kaynar su
2 su bardağından az eksik un
1 paket kabartma tozu
Kreması için
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ya da margarin
ıslatmak için;
1 su bardağı süt+1 yemek kaşığı şeker
Süslemek ve arasına koymak için;
muz ve dilediğiniz meyveler
üstü için;
2 paket sade krem şanti ve 1,5 su bardağı süt (şantinin koyu kıvamda olması için)
jölesi için;
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu ve 7-8 limon çekirdeği
Hazırlanışı
1. Öncelikle işe pandispanyayı yaparak başlayalım. Yumurtaların beyazlarını bir kaba sarılarını bir kaba alıyoruz. Yumurta beyazlarına yarım çay kaşığı tuz ilave edip mikserle kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Yumurta sarılarını ise şekerle ve sıcak su ile (şekerin daha kolay erimesi için) çırpıyoruz.

2. Yumurta sarılarına kar haline getirdiğimiz yumurta beyazını ve eleyerek unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Kaşık yardımıyla homojen bir karışım elde ediyoruz.
3. Ben dikdörtgen borcamda pişirdim ama aslında teflon bir kapta pişirmek daha mantıklı olur. Çünkü malzemeye kaba döküp üzerindeki kabarcıkların gitmesi için bir kaç defa yere sertçe vurmak lazım ama ben cam kap olduğu için bunu yapamadım. Kekin üzeri hafif kabarcıklı oldu. Hafif yağ ve un serptiğiniz 27X37 cm'lik bir kap ideal olacaktır.
4. Pandispanyayı 200 C'lik soğuk fırına sürüp hafif kabarmaya başlayınca 150'ye düşürüp üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
5. Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra arasıra karıştırarak soğumasını bekleyin.
6. Bir bıçak ya da ip yardımıyla pandispanyayı ikiye bölüp süt ve şeker karışıyla her iki tarafını da ıslatıyoruz. Kremanın yarısını ıslattığımız pandispanyaya döküp bolca dilimlenmiş muz döşüyoruz. Kalan kremayı da muzların üzerine döküp pandispanyanın diğer yarısını da kapatıyoruz. Üzerine krem şanti ile kapladığımız pastamızı meyvelerle süslüyoruz.
7. Meyvelerin dolapta beklerken renklerinin solmaması için şeker,su, limon suyu ve limon çekirdeğini kaynatıp soğutarak yaptığımız jöleyi fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürüyoruz.
8. Buzdolabında en az 4-5 saat beklettiğimiz pastamızı servis ediyoruz.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo