25 Nisan 2012 Çarşamba

HAVUÇ KAVURMASI

Cok lezzeti bir salata görünüsüne bayildim :) arkadasimiza cok tsk.ediyorum.
Blogu ziyaret icin tiklayin Muhabbetsofrasi



Merhaba...
Nasılsınız bakalım...
Ben bu kullanma paneli'nin yeni haline bir türlü alışamadım
Sanki yabancı birinin bloğuna bakıyor gibi hissediyorum kendimi...
Ne zaman alışırım Allah bilir artık :)

Neyse ben kavurmama geliyim.
Tam yaz sofralarına layık bir tarif...
Çay davetlerinde bile yapılabilir...
Mayhoş mayhoş mmmm :)
Aslında havuç turşusuyla da yapabilirsiniz, ama turşu yok diye mahrum etmeyin kendinizi bu lezzetten derim :)
Havuçları doğramaya üşenirseniz rendeleyin öyle de oluyor
Kaçış yok yani :)

Nasıl yaptığıma gelince
Belli bir ölçüsü yok herşey göz kararı :)

Ben şu şekilde yaptım
5 ortaboy havucun kabuklarını soyduktan sonra kibrit çöpü kalınlığında doğradım ve tencereye aldım.
Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşladım. Eğer rende yapacaksanız haşlamaya gerek yok...

2 adet soğanı piyazlık doğradım.
2 diş sarımsağıda ince ince doğradım.
Soğan ve sarımsağı tavaya alıp yarım çay bardağı kadar sıvıyağda ( bizim evde fındık yağı kullanılır) kavurdum.
Ardından haşlanmış havuçları ve bir adet arnavut biberini ekledim ve kavurmaya devam ettim ( arnavut biberi şart değil ben azıcık acı olsun diye kattım)
1 adet limon suyunu sıkıp havuçlara kattım. ( limon suyunun ekşiliği az gelirse bir limon daha sıkın) Tuzunu ayarladım. Limon suyunu çekene kadar kavurdum ve servis yaptım.
Afiyet olsun :)
Eğer turşu kullancaksanız haşlama aşamasını ve limon suyunu es geçin ;)

tarifi paşasofram'ın düzenlemiş olduğu etkinliğe yolluyorum

1 yorum:

  1. Görünüsü güzel oldugu gibi,tadi'da cok güzel. Dün yaptim ve ben cok begendim,herkese tavsiye ederim.
    Tarif icin cok tessekkür ederim.
    Emine C.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo