11 Nisan 2012 Çarşamba

Güveçte Kumpir

Merhaba doslar Nasilsiniz tariflerinizi biraz gec ekledigim icin hepinizden özür dilerim bilgisayarim tam bozulacak zamani buldu ya:(( ama bugün aksama gelecegini duydum yane komadan cikmis evine gelecek:)
Gördügümde dayanamayip mutlaka yedigim kumpir bugün bloguma geldi:)
Arkadasima cok tsk.ediyorum ve Blogunu ziyaret icin tiklayin
Yemegedairhersey




Bu tarifimi porselendemlik çay saatine ev sahibeliği yapan paşasoframa yolluyor ve kolaylıklar diliyorum...

Malzemeler
5-6 adet patates
1 kavanoz garnitür
tereyağ
sucuk
salam
turşu
mısır
zeytin
ketçap
mayonez
tuz
Yapılışı
Patatesleri yıkayıp haşlayın. Daha sonra soğumadan güveçlere yerleştirip. İkiye kesin ve ortasını açın. Yarım kaşık tereyağını ve tuzu iyice yedirin. Sonra içine garnitürden ekleyin, sucuk, salamını da ekleyin ve önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra zeytin, mısır ve kornişon turşuyuda ilave edip, ketçap ve mayonezide ekleyip servis yapın...
Afiyet olsun....

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo