11 Nisan 2012 Çarşamba

BALKABAKLI CEZERYE

Yine ilk göz agrim olan blogcuda arkadasligimizin basladigi ve herzaman bana destegi olan arkadasim tarifini yolladi kendisine cok tsk.ediyorum ve
Blogunu ziyaret icin tiklayin
Canoyacan



Hafif lezzetli bir o kadar da gösterişli bir tatlı..
Malzemeler:
250 g. dilim balkabağı
6 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
yarım su bardağı h.cevizi

Yapılışı:
Kabak dilimlerini irice doğrayıp 1 çay bardağı kadar su koyup pişmeye bırakın.
İyice yumuşadıktan sonra genişçe bir kaba alın.üzerine şeker döküp çatalla ezin.
Diğer malzemeleride ekleyin.Kaşıklada karıştırın..istediğiniz sekli vererek servis yapın...
Afiyet olsun..
(Buzdolabında bir saat bekletirseniz tadı daha güzel olur )

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo