30 Nisan 2012 Pazartesi

Gül tatlisi

Sabah sabah güllerle pasta tatlilarla icinizi actigimi umuyorum:)
Arkadasima bu tarif icin cok tsk.ediyorum ellerine saglik.
Blogu ziyaret icin tiklayin gelibolu17



Gül tatlısı
Tarif buradan



Malzemeler
1 yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin
10 çorba kaşığı pudra şekeri
4 kaşık irmik
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı gıda boyası
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su


Önce şerbetimizi kaynatıyoruz ki, soğuk şerbeti fırından çıkan sıcak tatlıya dökeceğimiz için soğusun. Sonra tüm malzemelerimizi karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Merdane yardımıyla 3-4 cm kalınlığında açılan hamurumuzdan bardak yardımıyla daireler çıkartıyoruz. Dört adet daireyi yarıları üst üste gelecek şekilde diziyoruz. Rulo şeklinde sarıldıktan sonra ikiye kesiyoruz. Hazır olan güllerimizi tepsiye dizdikten sonra 200 derecede kızgın fırına kyup 20-25 dakika kadar pişiriyoruz ve soğuyan şerbetimizi döküyoruz.



Afiyet olsun!
Tarifimi aynı zamanda "porselen demlik çay saati" etkinliği için sevgili PAŞASOFRAM'a ve "çay kahve bahane" etkinliğimiz için sevgili EBRU'ya gönderiyorum,kolay gelsinn sevgiler :)

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo