23 Ocak 2012 Pazartesi

Mervecimden lezzetli pogacalar


Yiyenler cok olunca tariflerde bol oluyor herbiride halasina cekse yeter zaten :))bu güzel tarifi 14 yasinda olan Mervecigim yollamis bana güzelde resimlerini cekmis artik herkes biliyor tabiki pasasoframda ayrintili anlatilir resimleriyle birlikte:) yiyenimde aynen öyle yapmis iste ben hic birsey demeden kendisi yapmis resimlerinide cekmis halacina göndermis iste ama halasi biraz bu aralar tembel oldugu icinde ancak simdi ekleyebilmis :) kusura bakma Mervecim geciktim biraz tarif icinde cooook tsk.ler ellerine saglik cokda lezzetli görünüyor artik ben gelincede yaparsin :)


hamur:
400g un
12 yemek kasigi margarin
12 yemek kasigi cok soguk su
1/2 cay kasigi tuz

ici icin:
500g herhangi bir et türü veya onun yerine sebze
1 tane büyük patates (kup dograncak)
1 tane uzun havuc (kup dograncak)
1 el dolusu bezelye
1 tane büyükk soan (kup dograncak)
tuz ve karabiber

yapilis ic:
azcik yag derecede dökülür
ilk önce soganlari at ve pembelesdi zaman eti at et pisdi zaman patatesleri at 5dk. tavanin kapanigi kapat ve havucu icine at ve hemnde bezelyelride at hepsi pisdikden sonra altini kapat ve sogmasini bekle.

hamur yapilisi:
bütün mazemelri karisit eline yapismadigi zaman birak sonra ceviz büyüklünde tek tek yuvarla sonra hamuru 5dk. beklet ve sonrada ac ici icine koy ayni gözleme gibi kapat tepsiye koy en sonda yumurtanin sarisini ve biraz süt koy ve üstüne sür 180 derecede kahve ve altin rengi oldumu cikar sicakda yenir sogukt

not:ilkönce ici yap ki hamurla urasirken ic sogur.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo