7 Kasım 2011 Pazartesi

Arisokmasi ( bienenstich )

Selam arkadaslar Öncelikle herkesin Kurban bayrami mübarek olsun.Nice bayramlar daha sevdiklerinizle gecirmenizi diliyorum. Böyle mübarek günlerde dualar daha cok kabul olurmus birbirimize bol bol dua edelim ins.

yaptigim bu pastayi Abimler hacca giderken yapmistim onlari yolcu yaparken cayin yaninda güzel gider diye . Gercektende cok lezzetli oldu bazilari benim yaptigima inanmadi bile :) Hazirlardan hicbir farki yoktu cünkü.her hacca gidenlerle tekrar hatirliyorum o mübarek yerleri ve tekrar gidebilmek icinde icim yaniyor ins. tekrari nasip olur , her gitmek isteyenede gec kalmayin gidin bir sekilde diyorum.

Tarifini bloga eklicemi söylemistim aradan 15gün nerdeyse gecti :) tarifi sormaya basladilar bile bende bir gayret eklim dedim bari :) Asama asama resimlerini cektim ve numaralara görede anlatcam püf noktalarina dikkat edin.

Malzemeler:

Hamuru icin:

  • 150g un
  • 2 tatlikasigi kabartmatozu
  • 125g tozseker
  • 1.p vanilyasekeri
  • 150g tereyagi
  • 4 yumurta

Üzeri icin:

  • 50g tereyagi
  • 40g toz seker
  • 3y.kasigi sivikrema ( sütte olur)
  • 1y. kasigi bal ( ben kramel kullandim)
  • 100g badem yapraklari

Kremasi icin:

  • 1litre süt
  • 2p. vanilyapudin
  • 2p. kremsanti

Yapilisi:

Hamuru icin olan malzemeleri karistirip yaglikagit serili 26lik pasta kalibina kekimiz dökülür ve önceden isitilmis firinimizda 180 derecede 20dk. pisirilir 1.resimde.

Hamurumuz 20 piserken bizde diger tarafdan üzerini haziliyoruz. tereyagi ,seker ,krema, bal ve bademi ocagimizda 2 dakka kaynatip geri aliyoruz. 2.resimde

20dakka sonra üzeri hafif kizarmis oluyor kekimizi cikariyoruz ve hazirladigimiz karisimikekimizi üzerine iyicene yayiyoruz, tekrar firina veriyoruz kekimizi ve 10 dakka daha pisiriyoruz.

kekimizin üzerinde bademlerimiz iyicene kizariyor 3.resimde oldugu gibi.

kekimiz sogurken sizde kremayi hazirlayin, önce 1litre sütle 2 p. vanilyayi pisirin ve sogumaya birakin, sogutulurken devamli karistirin daha cabuk sogur ve üzeri kaymak tutmaz. Iyice soguyunca kremsantileri icine tökün ve mikserle iyice cirpin kremaniz hazir.

Not: türkiyede pudinkler sekerli oldugu icin kremsantide ekleyince cok tatli olabilir isterseniz 2 kutu sivi kremayi iyice cirpin ve sonra soguyan pudinge ekleyin)

kekimiz iyicene soguyuncada 4.resimde oldugu gibide kekimizi 2 ye bölüyoruz.

5.resimde dikkat ederseniz kekin üst kismina gelen bademli tarafini 12 böldüm.( Bunu yapmazsaniz pastanizi keserken tüm krema disa cikar.)

6.resimde gördügünüz gibide kremayi kekimizi üzerine sürdükten sonrada 12 parcaya ayirdigim keki üzerine dizdim.

7. resimde son asamasi ve kapatip buzdolabinda en az 5 saat sogumaya birakin , pastamizi cok kolay kesip ikram edebilirsiniz afiyet olsun.

Arkadaslar cok yorgunum elimden geldiginde ayrintili anlatmaya calistim ama anlamadiginiz bir npkta olursa mutlaka sorun. Inaninki yapmasi anlatmasinda cok cok daha kolay :)

9 yorum:

  1. Selamün aleyküm Zeynepcigim... Öncelikle dualarina amin diyorum, Insallah Rabbim birgün bizlere de kismet eder.... Pastani cok güzel ve anlasilir anlatmissin, ellerine saglik canim benim... Sevgilerimle, islerinde kolayliklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize saglik :))
    tadini hayal edebiliyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Canım uzuun zamandır ziyaret edemedim blogunuzu. Hep merak ediyorum kesin çok güzel ve değişik tarifler kaçırıyorum diye düşünüyordum. Bunu arkadaşımın elinden yemiştim. Çok güzeldi. Hatta Alman tarifleri tutkunu test etmişti de evet aynı olmuş çok güzel demişti. Ellerinize sağlık canım hem yaptığınız hem tarifi yayınladığınız için. Buradan bakar yaparım artık.

    YanıtlaSil
  4. selamlar
    benim adım nilgün
    tarifleriniz çok güzel ve anlaşılır ellerinize emeğinize sağlık.
    hamuruna süt eklenmicekmi??en kısa zamanda deneyip komşularıma ikram etcem....

    YanıtlaSil
  5. Hosgeldiniz sayfama nilgün hanim, tarife yazildigi gibi yapabilirsiniz süt gerekmiyor simdiden kolay gelsin Size

    YanıtlaSil
  6. değişik bir tarif arıyordum.Buldum galiba:))teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar ben tereyagini eritmeden koydum suan ins guzel olur yerken agza gelmez hic dusunemedim.krema tamamen sogusun diye bekliyorum ilikta olsa olurmu baya sogumasimi lazim kremsantileri eklemek icin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzgünüm yorumunuzu gec gördüm ama buding sogumadan yaparsaniz güzel sonuc alamazsiniz.

      Sil
  8. Şimdiye kadar yediğim ve yaptığım en güzel
    Bienenstich.Böyle güzel bir tarif paylaştığın için çok teşşekkür ederim.Emine C.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo