Merhaba arkadaslar herkese güzel bir hafta sonu gecirmesini diliyorum.
Aslinda biliyorum bu hafta sodu Türkiyede cok heycanli gececek ama eminimki tek Türkiye deyil tüm türklere heycan verecek bir pazar olacak, Allahim Türkiyem icin ins. en hayirlisini basa getirir bunu cani gönülden istiyorum. Ins. okadar güzel olurki bizlerde vatana dönmek icin sebebler olur döneriz.
Yiyenim semaya gittigimizde bize hazirladigi bu güzel pastaninda tarifini sizinle paylasmak istedim. Resim cekmekte gercekten zorlaniyorum bu aralar makinem bozuldu kusura bakmayin arkadaslar , en kisa zamanda sorunu giderecem.
Almanlarim cok severek yedikleri ve her pastanede hemen hemen satilan bu pastanin adi cok ilginc gelmistir size biliyorum ama ben sadece almancayi türkceye cevirdim:) yane adi bu :) tadinada bayilcaksiniz gercekten hafif vede cok lezzetli oluyor.
Malzemeler:
Hamuru icin:
- 4 yumurta
- 200 g seker
- 200 g un
- 2 cay kasigi kabartma tozu
-
- 100 g yaprak baden
- üzerine seker
- 100g tereyagi
Kremasi icin:
- 400 ml Schlagsahne (sivi krema)
- 2 paket Paradiescreme Vanille (vanilya pudding)
Yapilisi:
- Yumurtalari seker ile güzelce cirpin, unu ve kabartma tozunu ilave edin ve devam cirpin
- Yuvarlak bir kalibin (26cm lik)
- Üzerine erimis tereyagi ile badenleri ve biraz seker serpinkaristirin üzerine sürün ve önceden isitilmis firina (175 derece) 20 dakika kadar pisirin.
- Pistikten sonra hamuru sogumaya birakin ve kalibinda cikartin.
- Hamuru ortasinda ikiye istersenizde üce kesin.
- Kremasi icin sivi kremayi ve puddingi (paketin arkasinda gibi hazirlayin) hazirlayin ve pastanin taban katina dökün ve üzerine üst katini koyun.
- Bir kac saat buzdolabinda bekletin, pastayi kesin ve servis edin.
Sevilmeyecek bir lezzet degilki, ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilçok lezzetli goruuyor ellerine saglik canim
YanıtlaSilismi ilginçmiş gerçekten de :)
YanıtlaSileline sağlık olsun