9 Haziran 2011 Perşembe

IRMiKli ŞEKERPARE

Selam arkadaslar
Takipcilerimden Sevgi arkadasim 1 hafta önce bu güzel tatli tarifini yolladi, bende denedim ve bir güzel yedik:) sizinlede paylasmak istedim gercekten cok güzel bir tarif degisik bir lezzet mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum yane:)
Sevgi arkadasima burdan cok tsk.ediyorum tarif icin, yine tariflenizi bekleriz :)
MALZEMELER:
* 1 Adet yumurta
* 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker (silme olacak)
* 2 Türk kahvesi fincanı çiçek yağı
* 1 Türk kahvesi fincanı + 1 yemek kaşığı daha sulu yoğurt
* 1 çay kaşığı karbonat
* 5 Türk kahvesi fincanı un (silme)
* 6 Türk kahvesi fincanı irmik (silme)
AĞDASI:
* 2,5 Su bardağı toz şeker (silme)
* 3 su bardağı su
* 1 Yemek kaşığı kadar limon suyu
Hamuruna başlamadan önce ağdası 2 taşım kadar az kaynayacak. Kenarda bekleyecek.
Başka bir kapta sıvı malzemeler önce karıştırılıp içine kalan katı malzemeler yavaş yavaş eklenip elle yoğrulacak. Fazla ezmeden İrmikler ezilmesin. Elde edilen hamurdan yaklaşık 36 tane yuvarlama yapılarak ortasına parmakla biraz bastırılacak. İsteyen parmakla bastırmak yerine bir fındık yerleştirebilir. Tepsiye dizilerek 180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilecek. Hamur yağlı bir hamur olduğundan tepsiyi yağlamanıza gerek yoktur. Yapışmaz. Fırından çıkan tepsiyi bekletmeden ağdası üzerine gezdirilerek verilecek. Yani ağda ılık hamur sıcak olacak Önemli olan yakmadan nar gibi kızartın. Üzeri başka bir tepsi ile örtülecek. Ağdasını tamamen çeker hiç kalmaz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo