kekimizi cirptik ve altini yagladigimiz borcamimiza döktük
kekimiz pisti ve ilimaya biraktik
kekimiz iliyinca üzerine sütümüzü töktük
Kekimizin üstüne kremamizi sürdük. ( Kullandigim hazir cikolata sosu)
Son asama Cikolatasosu sürülüp sogumaya kaldirildi :))
Merhaba arkadaslar Herkese iyi pazarlar dilerim.
Bu pastanin adinin aglayan pasta olduguna bakmayin aslinda yiyince insanlari güldürüyor:))
Herzaman severek yedigim ama ilk defa kendim denedigim Aglayan yaspastayi sizlede paylasiyorum, aslinda yapilisi cok kolay vede cok pratik bir pasta olsudugu halde cok zor yapilan yas pastalarin cogundanda daha lezzetli oldugunu iddaa edebilirim:)
Her asamasini resimledim ve sizle paylasiyorum hadi bakalim hanimlar mutfaga :)
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 subardagi şeker
- 1 subardagi un
- 3 kaşık kakao
- 1 kaşık su
- 1 vanilin
- 1 kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 poşet krem şanti
- 1 bardak süt(krem şanti için)
- 1+1/2 bardak ılık şekerli süt
- Ben 3 tane sivi krema cirptim ( Schlagsahne)
Çikolata sos için:
- 1 bardak süt
- 1/2 kaşık nişasta
- 1 1/2 kaşık kakao
- 3 kaşık şeker
Hazırlanışı:
- Yumurta,şeker ve vanilin çırpılır.Su,un,kakao ve kabartma tozu ilave edip çırpılır ve yağlanmış kare borcama dökülür ve pişirilir.(170 derecede)
- Kek pişince üzerine hemen ılık şekerli süt dökülür ve soğuması beklenir.
- Soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğumuz krem şanti yayılır.
- Malzemelerle çikolata sos hazırlanır ve karıştırarak soğuttuktan sonra pastanın üzerine dökülür.Buzdolabında soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun...
COK COK GUZEL
YanıtlaSilMARI
Ağlayan pastayı bende çok sık yaparım çocuklarım için ellerine sağlık canım çok güzel olmuş
YanıtlaSil