11 Mart 2011 Cuma

Künefe

37.Tarifimiz

Bukadarmi güzel olur künefe arkadaslar??? caniniz cok cekti biliyorum:) ama napim eklemem gerekiyordu;) Bu harika künefe icin arkadasim belgüzanne ye cok tsk.ediyorumkendisini ziyaret etmek isteyenlerede buyrun yine diyorum. Tıkla

Malzemeler

  • 1 paket ince tel kadayıf
  • 300 gr tuzsuz peynir
  • Yarım paket tereyağı
  • Antep fıstığı
  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

  • Bir tencerede künefe serbeti için su ve şekeri karıştırın.
  • Şerbetin kesilmesini önlemek için içine limon suyunu da ekleyip kaynatın.
  • Şerbeti ılınması için bir kenara alın.
  • Yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın.
  • İkiye ayırdığınız tel kadayıfın bir parçasını tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serin.
  • Küçük küçük parçaladığınız peynirleri kadayıfın üzerine yayın.
  • Peynirin üzerine de diğer kadayıf parçasını boşluk kalmayacak şekilde örtün.
  • Kenarlarını düzeltin ve elinizle bastırarak tel kadayıflar arasında boşluk kalmamasını sağlayın.
  • Kısık ateşteki ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pişirin.
  • Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın üzerine t
    • Üzerine Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
    • Eğer künefeyi hemen servis etmeyecekseniz şerbetini dökmeyin. Tabağın üzerini bir jelatin ile sarın. Unutmayın, pişmiş künefe en fazla bir gün bekleyebilir.
    Not: Fırında da aynı şekilde pişirebilirsiniz. Fırını 200°C’de ısıtın. Tepsiyi fırıners çevirin ve tepsinin içini tekrar yağlayın.
  • Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirin ve altını kızartın, böylece iki tarafı da kızarmış olacak.
  • Ilınan şerbeti fırından çıkardığınız künefenin üzerine dökün.
  • Künefenin üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin.a yerleştirin ve her iki yüzünü de ters düz ederek kızartın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo