26 Mart 2011 Cumartesi

KATMERLİ SUSUZ MANTI

160.Tarifimiz

Gercekten buda degisik bir manti olmus, simdi olsaydi belkide dayanamaz yerdik de :))

Ellerine saglik arkadasim, cok tsk.ler

Arkadasin blogu icin tiklayin beyhanlamutfak

Malzemeler

  • 2 su bardağu un
  • su,tuz
  • aldığı kadar su
  • içi için
  • 200 gr kıyma
  • 1 baş rendelenmiş soğan
  • tuz,karabiber,4 yemek kaşığı margarin
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • sos için
  • 1 kase yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak
  • kırmızı pul biber

Hazırlanışı

  • önce kıyma,tuz,rendelenmiş 1 baş soğan ve karabiberi yoğurun bir tarafa koyun..
  • derin bir kapta un,tuz ve ılık suyla yumuşak bir yamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin..
  • dinlenen hamurdan 10 tane beze yapın ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın..
  • açtığınız her hamurun arasına yumuşamış margarinden sürün ve üst üste sıralayın...
  • hepsini üst üste sıraladıktan sonra merdane ile açın..
  • büyüyen hamurunuzu istediğiniz büyüklükte karelere bölün...
  • aralarına kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin..
  • üzerine 4 yemek kaşığı tereyağını gezdirip fırında kızarmaya bırakın..
  • kızardıktan sonra üzerine yoğurtlu sosu dökün..yağda yakılmış pul biberi gezdirip servis yapın..
  • afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo