160.Tarifimiz
Gercekten buda degisik bir manti olmus, simdi olsaydi belkide dayanamaz yerdik de :))
Ellerine saglik arkadasim, cok tsk.ler
Arkadasin blogu icin tiklayin beyhanlamutfak
Malzemeler
- 2 su bardağu un
- su,tuz
- aldığı kadar su
- içi için
- 200 gr kıyma
- 1 baş rendelenmiş soğan
- tuz,karabiber,4 yemek kaşığı margarin
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- sos için
- 1 kase yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- kırmızı pul biber
Hazırlanışı
- önce kıyma,tuz,rendelenmiş 1 baş soğan ve karabiberi yoğurun bir tarafa koyun..
- derin bir kapta un,tuz ve ılık suyla yumuşak bir yamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin..
- dinlenen hamurdan 10 tane beze yapın ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın..
- açtığınız her hamurun arasına yumuşamış margarinden sürün ve üst üste sıralayın...
- hepsini üst üste sıraladıktan sonra merdane ile açın..
- büyüyen hamurunuzu istediğiniz büyüklükte karelere bölün...
- aralarına kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin..
- üzerine 4 yemek kaşığı tereyağını gezdirip fırında kızarmaya bırakın..
- kızardıktan sonra üzerine yoğurtlu sosu dökün..yağda yakılmış pul biberi gezdirip servis yapın..
- afiyet olsun
0 yorum: